Orosz töltött tésztatekercsek (Gruzincsiki)

Orosz töltött tésztatekercsek (Gruzincsiki) recept
Hozzávalók
A tésztához:
•  30 dkg finomliszt
•  1 db tojás
•  hideg víz
A töltelékhez és a mártáshoz:
•  30 dkg darált hús
•  35 dkg sárgarépa
•  2 db vöröshagyma
•  4 gerezd fokhagyma
•  3 evőkanál sűrített paradicsom
• 
•  bors
•  petrezselyem
A tészta nyújtásához és panírozásához:
•  liszt
•  1.5-2 dl olaj

Elkészítés módja

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 30 percet pihentetjük.

2. Ezalatt a darált húshoz hozzáadunk 1 db kisebb, kockára vágott vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát, sót, borsot és 1 evőkanál petrezselymet. Ezt is állni hagyjuk, míg a tészta elkészül.

3. A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és 1 fej kockára vágott vöröshagymával és a maradék 2 gerezd fokhagymával együtt, kevés olajon megfonnyasztjuk.

4. A tésztát lisztezett deszkán nagyon vékonyra (kb. 0,2 cm) kinyújtjuk. (Én kétfelé vettem, mert nekem úgy könnyebb vele dolgozni, de első nekifutásra is kinyújthatjuk.)

5. A tészta felületén elterítjük a húst. (Akinek van másik tésztája az a felét tegye rá, egyébként az egészet.)

6. Erre jön a hagymás-répás töltelék. (Akinek van másik tésztája az az 1/3-át kenje rá, akinek csak 1 lapja van, az az 1/2 részét.)

7. Feszesen feltekerjük és 1,5-2 cm vastagságú darabokra felszeleteljük.

8. Kezünkkel kicsit legömbölyítjük az oldalait, majd a tetejét és az alját lisztbe mártjuk. A szeleteket 1,5-2 dl olajban (épphogy ellepje a serpenyő alját) megpirítjuk.

9. Egy nagy serpenyőbe vagy alacsony, de széles lábasba beleöntjük a maradék hagyma-sárgarépa kombót, és hozzákeverjük a paradicsompürét. Egyenletesen eloszlatjuk az edény alján és körkörösen ráhelyezzük a tekercseket. Felöntjük annyi vízzel, hogy kb. a 2/3-áig érjenek. Lefedve, közepes hőfokon kb. 30-35 percig főzzük. Azon melegében tálaljuk!

Orosz töltött tésztatekercsek (Gruzincsiki) recepthez fűződő történet, jótanács

A tésztát jó vékonyra nyújtsuk és az olajban csak a tetejét és az alját pirítsuk meg, az oldalait semmiképpen, mert akkor nehezen puhul főzés közben!

A leírásban szereplő Orosz töltött tésztatekercsek (Gruzincsiki) recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.