Sajtos roló
Elkészítés módja
1. A tésztát szobahőmérsékleten fölengedjük. Meglisztezett gyúrólapon téglalap alakúra nyújtjuk, majd 12 darab, egyenként nagyjából másfél ujjnyi széles szalagra vágjuk. Egyenként 12 habroló formára feltekerjük úgy, hogy a szélesebb végén kezdjük a tekerést és nem tekerjük végig teljesen a szűkebb végéig.
2. A tojássárgáját a tejjel elkeverjük, körbekenjük vele a tésztát, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Előmelegített sütőben, nagy lánggal (220 ºC; légkeveréses sütőben 200 ºC) kb. 20 percen keresztül sütjük. Ha elhűlt, a fémformákat kihúzzuk belőlük.
3. A sajtkrémhez egy kisebb lábasba öntjük a tejet vagy a tejszínt. A lisztet és a reszelt sajtot hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd kevergetés mellett olyan sűrűre főzzük, hogy szinte elváljon az edény falától. Hűlni hagyjuk, majd a végének a felét elektromos habverővel krémesre keverjük.
4. A szobahőmérsékletű vajjal tovább habosítjuk, majd a krémsajtot is hozzáadjuk, így egy selymes, laza krémet létrehozva. Csöves habzsákba töltjük.
5. A sajtkrémet a tészta rolók üregébe töltjük, majd egy kicsit túl is nyomjuk rajta, mert így könnyebben a végére tapaszthatjuk a reszelt sajtot.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.