Kecskesajttal, datolyával töltött karaj almaszósszal

Elkészítés módja
1. Az almaszószhoz 4 almát pucoljunk meg és vágjuk egyforma kockákra.
2. Egy kis vajban pároljuk meg, szórjuk rá a lisztet, kavarjunk egyet rajta és öntsük fel vízzel.
3. Adjuk hozzá a cukrot, sót , fahéjat és pár percig rotyogtassuk. Ne főjön el a víz alóla.
4. A végén botmixerrel pürésítsünk rajta.
5. A karajszeletek közepén egy éles, hegyes késsel óvatosan vágjunk egy zsebet.
6. A datolyát apróra vágjuk fel és a kecskesajttal gyúrjuk össze.
7. Ezzel a töltelékkel töltsük meg a húst, oszlassuk el jól a belsejében és lapogassuk le.
8. A szeleteket sózzuk, borsozzuk.
9. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, majd hirtelen pirítsuk meg a hús mindkét oldalát.
10. Ezután töltsük fel pici vízzel, amennyi a serpenyő alját ellepi. Tegyünk rá fedőt és várjuk meg míg a víz elpárolog.
11. Ha elpárolgott, vegyük le a fedőt és hagyjuk, hogy a húsok szép aranybarnára süljenek. (Ne süssük túl!)
12. Tálaljuk krumplipürével és bőven almaszósszal.
Kecskesajttal, datolyával töltött karaj almaszósszal recepthez fűződő történet, jótanács
Isteni, ez a sós-édes kombináció, a kecskesajt a datolyával.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.