Szilaspogonyi vaddisznóragu
Elkészítés módja
1. A vaddisznóhúst felkockázzuk és a kockára vágott szalonna kisült zsírjában fehéredésig forgatjuk.
2. A hagymát finomra vágva hozzáadjuk a húshoz, sózzuk, borsozzuk, mozsárban összetört borókabogyót adunk hozzá, fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel és felöntjük a borral.
3. Fedő alatt, lassú tűzön pároljuk, az elfőtt levét vízzel időnként pótolva.
4. Amikor a hús félpuha, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és a paradicsompürét.
5. Közben a gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk és mielőtt a ragu elkészül, hozzáadjuk.
6. Amikor minden megpuhult, a narancs levével elkeverjük a keményítőt és besűrítjük vele a ragut.
7. A végén egy kis áfonyalekvárral tompítjuk a savasságot.
8. Házi tarhonyával és savanyúsággal tálaljuk.
Szilaspogonyi vaddisznóragu recepthez fűződő történet, jótanács
A ragu (franciául ragout) darabokra vágott húsból, szárnyasból, vadból és halból, rákból, belső részekből (máj, mirigy) vagy főzelékféléből, gyakran ezek keverékéből készült francia eredetű étel, melyet erősen fűszerezve és kissé savanykás mártással tálalnak fel. Ezt az étket a minden év szeptemberének első szombatján Szilaspogonyban megrendezésre kerülő "Kőleves fesztivál" tiszteletére ötöltem ki.
Hát ez igazán látványos!
Köszönöm szépen. Az íze a látványától is jobb! :)
Nagyon guszta!
Üdvözöljük weboldalunkon.
Feltöltésével esélye nyílt a 20.000,- forintos vásárlási utalvány megnyerésére.
Kívánjuk használja sikerrel oldalunkat.