Töltött szarvastekercs ínyenc módra
Elkészítés módja
1. A fölengedett húsból a rostokra merőlegesen 4, egyenként kb.15 dekás szeletet vágunk. Vékonyra, téglalap alakúra kiverjük. A széleit, és ha vannak benne inak bevágjuk, majd a combot 1 kiskanálnyi sóval meg 1 mokkáskanál borssal behintve félretesszük.
2. A többi húst ledaráljuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, 3 evőkanál olajon megfonnyasztjuk. Az összes zöldséget megtisztítjuk. Az egyik répát és gyökeret félcentis kockákra vágjuk, a hagymán megfuttatjuk. 2 evőkanál vizet aláöntünk, kis lángon 10 percig pároljuk. Ekkor adjuk hozzá a fölkockázott gombát, és további 5 percig pároljuk. A tűzről levével hűlni hagyjuk, majd a kockákra vágott főtt tojással, a darált hússal meg a nyers tojással összedolgozzuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk.
3. Egyenletesen a hússzeletekre kenjük, majd összegöngyöljük és megolajozott alufóliába csomagoljuk. Egy lábasba rakjuk. A húslevest meg a bort ráöntjük, a maradék, fölszeletelt zöldséget beleszórjuk. A hústekercseket kb. 45 percig főzzük benne, majd lecsöpögtetve félretesszük.
4. Párolólevét a tejföllel simára kevert liszttel sűrítjük, majd pár percnyi forralás után áttörjük. Végül a tárkonnyal fűszerezzük, a mustárral ízesítjük. Tálaláskor a fóliából kibontott szarvastekercset fölszeleteljük, a mártással körülöntjük. Burgonyagombóc (receptjét lásd külön) illik köretnek hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.