Aszalt szilvával töltött fácánmell roston, vörösboros körtével

Aszalt szilvával töltött fácánmell roston, vörösboros körtével recept
Hozzávalók
•  4 körte
•  5 dl vörösbor
•  2 evőkanál kristálycukor
•  15 dkg kimagozott puha aszalt szilva
•  10 szem koriander
•  1 babérlevél
•  2 dkg vaj
•  1 tojás
•  1 evőkanál zsemlemorzsa
•  2 fagyasztott fácánmell
•  kb. 1 kiskanál só
•  4 vékony szelet húsos szalonna (sliced bacon)
•  2 evőkanál olaj

Elkészítés módja

1. A körtéket úgy hámozzuk meg, hogy szárukat meghagyjuk. Aljukból egy vékony szeletet levágunk, és innen indulva kikaparjuk a gyümölcs magházát, így a körte majd a tányéron meg is áll.

2. A vörösbort a cukorral fölforraljuk, a körtéket 6-8 perc alatt félig megpároljuk benne, majd a tűzről lehúzva hűlni hagyjuk.

3. Az aszalt szilvát serpenyőbe dobjuk, 1 deci boros levet a körtéről rámerünk, a korianderrel meg a babérlevéllel fűszerezzük. Tűzre téve addig forraljuk, amíg a leve el nem fő. Ezután megvárjuk, hogy kihűljön, majd – miután a fűszereket kidobtuk belőle – a puha vajat, a tojást meg a zsemlemorzsát belekeverjük.

4. A fölengedett fácánmelleket kicsontozzuk, bőrüket lefejtjük, húsukat félbevágjuk, így négy fél mell, azaz négy adag lesz belőle. Ezeket egyenként középen, hosszában felszúrjuk, a boros szilvával megtöltjük.

5. Enyhén megsózzuk, a szalonnába göngyöljük, és vasserpenyőben, a megforrósított olajon körös-körül elősütjük, majd előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal (160 °C; légkeveréses sütőben 150 °C) 12 percig sütjük. Párolt rizs és persze a forró boros körte illik hozzá köretnek, de kiegészíthetjük Cumberland-mártással is.

Aszalt szilvával töltött fácánmell roston, vörösboros körtével recepthez fűződő történet, jótanács

Csirke- vagy gyöngytyúkmellet ugyanígy süthetünk.

A leírásban szereplő Aszalt szilvával töltött fácánmell roston, vörösboros körtével recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (aszalt szilva) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.