Szilvás vaddisznó darás metélttel

Elkészítés módja
1. A húst fölengedjük, majd középen, hosszában éles késsel felszúrjuk. Az aszalt szilvával megtöltjük, a végeit hústűvel rögzítjük. Sóval bedörzsöljük, majd egy akkora lábasban, amekkorába pont belefér, a forró olajon körös-körül elősütjük.
2. A liszttel meghintjük, 1-2 percig tovább sütjük, majd kb. 3,5 deci vizet öntünk rá. . A megtisztított hagymát cikkekre vágva, míg a fokhagymát egészben hozzáadjuk. Megfűszerezzük, a lekvárt is hozzáadjuk. Ha a leve forr, kis lángra állítjuk, lefödve kb. 1,5 óra alatt puhára pároljuk. Közben többször megforgatjuk, elfővő levét mindíg egy kevés vízzel pótoljuk.
3. Ha kész, a pecsenyét a levéből kiemeljük. Levét átszűrjük, majd a borral ízesítve újra a tűzre tesszük. 2-3 percig forraljuk. Akkor jó, ha híg mártás sűrűségű, ezért ha túl híg lenne, egy kis habarással sűríthetjük.
4. Tálaláskor a húst fölszeletelve tányérra rakjuk, a boros-szilvás mártással körülöntjük. Darás metél illik köretnek hozzá, amit azalatt készítünk el, míg a hús puhul.
5. Ehhez a szélesmetéltet enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel egy kicsit leöblítjük, jól lecsöpögtetjük. A darát a kissé megforrósított olajon aranybarnára pirítjuk, majd 1,5 deci forró vízzel leöntjük. Azonnal lefedjük, a tűzről levéve kb. 10 percig duzzadni, puhulni hagyjuk. Végül a tésztával összekeverjük, ha kell egy kicsit megsózzuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.