Szarvasragu nagyvadász módra
Elkészítés módja
1. A húst fölengedjük, leöblítjük, leszárogatjuk, majd 2 centis kockákra vágjuk, a kakukkfűvel és a borssal bedörzsöljük. 4 evőkanál olajat belekeverünk, letakarva hűtőszekrényben 2 napon át érleljük.
2. Ezután egy lábasba töltjük, és kevergetve fehéredésig sütjük, majd megsózzuk. Egy kevés vizet öntünk alá, és lefödve, kis lángon kb. 1,5 óra alatt megpuhítjuk. Közben elfövő levét folyamatosan pótoljuk.
3. A laskagombát megtisztítjuk, 2 centis kockákra vágjuk, a puha húshoz adjuk. Fedetlenül 5 percig sütjük-pároljuk, majd a barna mártást és a lecsöpögtetett mandarint is hozzáadjuk. 2 percig forraljuk, végül a mandulát is beleforgatjuk. Burgonyaropogós (receptjét lásd külön) illik hozzá köretnek.
Szarvasragu nagyvadász módra recepthez fűződő történet, jótanács
Őzből vagy vaddisznóból ugyanígy készíthetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.