Fácánropogós narancsos majonézzel
![Fácánropogós narancsos majonézzel recept](/receptkepek/800/600/facanropogos-narancsos-majonezzel-467.jpg)
Elkészítés módja
1. A vajat egy kis lábasban fölolvasztjuk, 4 deka lisztet beleszórunk, és fél perc alatt kevergetve megforrósítjuk. A forró tejjel apránként fölengedjük, a vadfűszerkeveréket beleszórjuk és kevergetve jó sűrűre főzzük. Akkor jó, ha az edény falától szinte elválik.
2. A tűzről lehúzva egy tojást beleütünk, jól eldolgozzuk, majd megvárjuk, amíg kihűl. Ezután finom lyukú tárcsán a főtt vadhússal együtt kétszer ledaráljuk.
3. A masszából vizes kézzel kis gombócokat vagy a burgonyakroketthez hasonló kis rudakat formálunk és a maradék lisztbe, a felvert tojásokba meg a zsemlemorzsába forgatva bundázzuk.
4. Bő, forró olajban 2-3 perc alatt megsütjük, majd konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük. Párolt rizs és narancsos majonéz illik hozzá. Utóbbihoz 1 szép narancsot meghámozunk, húsát turmixoljuk, majd áttörjük és kb. 3 deci majonézzel sűrű mártássá keverjük.
Fácánropogós narancsos majonézzel recepthez fűződő történet, jótanács
Bármilyen főtt vagy sült vadhússal ugyanígy készítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.