Fácánropogós narancsos majonézzel

Fácánropogós narancsos majonézzel recept
Hozzávalók
•  4 dkg vaj
•  14 dkg (kb. 6 evőkanál) finomliszt (Graham-liszt vagy zabpehelyliszt is lehet)
•  4 dl tej
•  1 csapott evőkanál vadfűszerkeverék
•  3 tojás
•  40 dkg levesben főtt fácánhús
•  12 dkg zsemlemorzsa
a sütéshez:
•  bő olaj

Elkészítés módja

1. A vajat egy kis lábasban fölolvasztjuk, 4 deka lisztet beleszórunk, és fél perc alatt kevergetve megforrósítjuk. A forró tejjel apránként fölengedjük, a vadfűszerkeveréket beleszórjuk és kevergetve jó sűrűre főzzük. Akkor jó, ha az edény falától szinte elválik.

2. A tűzről lehúzva egy tojást beleütünk, jól eldolgozzuk, majd megvárjuk, amíg kihűl. Ezután finom lyukú tárcsán a főtt vadhússal együtt kétszer ledaráljuk.

3. A masszából vizes kézzel kis gombócokat vagy a burgonyakroketthez hasonló kis rudakat formálunk és a maradék lisztbe, a felvert tojásokba meg a zsemlemorzsába forgatva bundázzuk.

4. Bő, forró olajban 2-3 perc alatt megsütjük, majd konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük. Párolt rizs és narancsos majonéz illik hozzá. Utóbbihoz 1 szép narancsot meghámozunk, húsát turmixoljuk, majd áttörjük és kb. 3 deci majonézzel sűrű mártássá keverjük.

Fácánropogós narancsos majonézzel recepthez fűződő történet, jótanács

Bármilyen főtt vagy sült vadhússal ugyanígy készítjük.

A leírásban szereplő Fácánropogós narancsos majonézzel recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.