Vörösboros szarvascomb

Vörösboros szarvascomb recept
Hozzávalók
•  60-70 dkg kicsontozott fagyasztott szarvascomb
• 
•  őrölt fekete bors
•  1 közepes sárgarépa
•  1 kisebb petrezselyemgyökér
•  1 közepes fej vöröshagyma
•  3 evőkanál olaj
•  2 evőkanál kristálycukor
•  2 babérlevél
•  fél kiskanál őrölt kakukkfű
•  2 kiskanál mustár
•  2 evőkanál nem túl sós szójamártás
•  4 dl vörösbor

Elkészítés módja

1. A fölengedett húst megmossuk, leszárogatjuk, kb. 1 kiskanál sóval és 1 mokkáskanál borssal bedörzsöljük, félretesszük. A megtisztított zöldséget vékonyan felszeleteljük. A húst egy lábasban az olajon körös-körül hirtelen megpirítjuk.

2. Ezután kiemeljük, a visszamaradó zsíradékban pedig a cukrot karamellizáljuk. Amikor világosbarna, a zöldséget rádobjuk és 2-3 percig kevergetve pirítjuk. A húst visszatesszük, fűszerezzük, majd 2,5 deci vörösbort meg 2,5 deci vizet ráöntünk. Amikor felforrt, lefödjük, és kis lángon mintegy 2 óra alatt puhára pároljuk. Közben elfövő levét a maradék borral és egy kevés vízzel pótoljuk.

3. Ha kell, utánasózzuk, majd amikor a hús megpuhult, a lábasból kiemeljük. Levét – miután a babérlevelet kidobtuk belőle – hűlni hagyjuk, végül turmixoljuk vagy áttörjük.

4. Tálaláskor a húst rostjaira merőlegesen felszeleteljük és a vörösboros mártásba visszarakva megforrósítjuk. Ha a mártást túl sűrűnek találnánk, egy kevés borral hígítjuk, ha pedig híg, egy kevés lisztes habarással sűrítjük. Szalvétagombóc (receptjét lásd külön) illik hozzá köretnek.

Vörösboros szarvascomb recepthez fűződő történet, jótanács

Őz- vagy vaddisznócombból ugyanígy készíthetjük.

A leírásban szereplő Vörösboros szarvascomb recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.