Vörösboros szarvascomb
Elkészítés módja
1. A fölengedett húst megmossuk, leszárogatjuk, kb. 1 kiskanál sóval és 1 mokkáskanál borssal bedörzsöljük, félretesszük. A megtisztított zöldséget vékonyan felszeleteljük. A húst egy lábasban az olajon körös-körül hirtelen megpirítjuk.
2. Ezután kiemeljük, a visszamaradó zsíradékban pedig a cukrot karamellizáljuk. Amikor világosbarna, a zöldséget rádobjuk és 2-3 percig kevergetve pirítjuk. A húst visszatesszük, fűszerezzük, majd 2,5 deci vörösbort meg 2,5 deci vizet ráöntünk. Amikor felforrt, lefödjük, és kis lángon mintegy 2 óra alatt puhára pároljuk. Közben elfövő levét a maradék borral és egy kevés vízzel pótoljuk.
3. Ha kell, utánasózzuk, majd amikor a hús megpuhult, a lábasból kiemeljük. Levét – miután a babérlevelet kidobtuk belőle – hűlni hagyjuk, végül turmixoljuk vagy áttörjük.
4. Tálaláskor a húst rostjaira merőlegesen felszeleteljük és a vörösboros mártásba visszarakva megforrósítjuk. Ha a mártást túl sűrűnek találnánk, egy kevés borral hígítjuk, ha pedig híg, egy kevés lisztes habarással sűrítjük. Szalvétagombóc (receptjét lásd külön) illik hozzá köretnek.
Vörösboros szarvascomb recepthez fűződő történet, jótanács
Őz- vagy vaddisznócombból ugyanígy készíthetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.