Vaddisznó betyárleves

Vaddisznó betyárleves recept
Hozzávalók
•  2 kg csontos vaddisznólapocka
•  10-15 dkg füstölt szalonna
•  1 közepes vöröshagyma
•  40 dkg leveszöldség (sárgarépa és petrezselyemgyökér vegyesen)
•  1 kisebb zellergumó fele (10-15 dkg)
•  1 kis cikk kelkáposzta
•  20-25 dkg erdeigomba-keverék
•  10-15 dkg csiperkegomba
• 
•  2-3 ágacska friss kakukkfű
•  őrölt fekete bors
•  2 babérlevél
•  1 mokkáskanál jóféle pirospaprika
•  1 púpozott evőkanál finomliszt
•  1 nagy pohár (450 gramm) tejföl
•  3 dl főzőtejszín
•  1 tojássárgája
•  1 kis csokor petrezselyem
•  citrom

Elkészítés módja

1. A vaddisznólapockát kicsontozzuk. A húst kicsi (1-1,5 centis) kockákra vágjuk, és 1 percre forrásban lévő vízbe rakjuk, azaz leforrázzuk. A csontot annyi vízben, amennyi ellepi föltesszük főni, ez majd alapléként szolgál a leveshez.

2. A szalonnát félcentis kockákra aprítjuk, és zsírját egy lábasban vagy bográcsban kiolvasztjuk. A finomra vágott hagymát rárakjuk, kevergetve megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a húst is. Kis lángon, lefödve pároljuk a saját levében, ha kell, egy kevés vizet is öntünk alá. Kb. 45 perc alatt félig megpuhul.

3. Közben az összes zöldséget megtisztítjuk, a húshoz hasonló nagyságú kockákra vágjuk, majd a vadhoz adjuk, 15-20 percig együtt pároljuk. Ezután kerül bele az erdei- és a csiperkegomba. Megsózzuk, a kakukkfűvel, a borssal és a babérral fűszerezzük. Pár percig együtt pirítjuk, majd a pirospaprikával és a liszttel meghintjük. Jól elkeverjük, és annyi, a vaddisznó csontjaiból főzött alaplével öntjük föl, amennyi éppen ellepi.

4. Kevergetve addig főzzük, míg a vad puha, a zöldségek roppanósan puhára főnek. A tejfölt egy kevés forró levessel simára keverjük, a levest ezzel gazdagítjuk, éppen csak fölforraljuk. A tűzről levéve a tejszínben elhabart tojássárgájával dúsítjuk, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük. Ha kell utánaízesítjük. Forrón, citromkarikával és kakukkfűággal díszítve tálaljuk.

Vaddisznó betyárleves recepthez fűződő történet, jótanács

Apró rózsáira szedett karfiolt is főzhetünk bele, amit a gombával egyidőben adunk hozzá.

A leírásban szereplő Vaddisznó betyárleves recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves, betyárleves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.