Tésztában sült fürjek

Elkészítés módja
1. A fölengedett fürjeket megmossuk, leszárogatjuk, majd kívül-belül megsózzuk, megborsozzuk. A vegyes zöldséget megtisztítjuk, vékonyan fölszeleteljük, és egy nagy lábasban az olajon a fürjekkel együtt megpirítjuk.
2. A kakukkfűvel meg a babérlevéllel fűszerezzük. 2 deci vizet öntünk alá, és kis lángon, lefödve 15 percig pároljuk.
3. A tűzről lehúzzuk, a fürjeket lecsöpögtetve hűlni hagyjuk. A vajastésztát szobahőmérsékleten fölengedjük, 0,5 centi vastagságú téglalappá lapítjuk, 8 négyzet alakú darabra vágjuk. Mindegyik közepére 1-1 fürjet rakunk és a tésztaszéleket úgy hajtjuk rá, hogy a kis szárnyasok combjainak vége kilógjon belőle.
4. Tepsibe rakjuk, tojássárgájával lekenjük, majd előmelegített sütőben, nagy lánggal (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) kb. 15 percig sütjük. Ezalatt zöldséges párolólevét – miután a babérlevelet kidobtuk belőle – áttörjük. A barna mártással és a borral fölforraljuk. Megkóstoljuk, ha kell utánaízesítjük, végül külön kínáljuk a tésztában sült fürjekhez.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.