Tésztában sült fürjek

Tésztában sült fürjek recept
Hozzávalók
•  8 konyhakész fagyasztott fürj
•  kb. 1 csapott evőkanál só
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  20 dkg vegyes zöldség
•  5 evőkanál olaj
•  1 mokkáskanál őrölt vagy dupla annyi friss kakukkfű
•  1 babérlevél
•  1 csomag (50 dkg) fagyasztott vajastészta
•  2 tojássárgája
•  3 dl barna mártás (receptjét lásd külön)
•  0.5 dl vörösbor

Elkészítés módja

1. A fölengedett fürjeket megmossuk, leszárogatjuk, majd kívül-belül megsózzuk, megborsozzuk. A vegyes zöldséget megtisztítjuk, vékonyan fölszeleteljük, és egy nagy lábasban az olajon a fürjekkel együtt megpirítjuk.

2. A kakukkfűvel meg a babérlevéllel fűszerezzük. 2 deci vizet öntünk alá, és kis lángon, lefödve 15 percig pároljuk.

3. A tűzről lehúzzuk, a fürjeket lecsöpögtetve hűlni hagyjuk. A vajastésztát szobahőmérsékleten fölengedjük, 0,5 centi vastagságú téglalappá lapítjuk, 8 négyzet alakú darabra vágjuk. Mindegyik közepére 1-1 fürjet rakunk és a tésztaszéleket úgy hajtjuk rá, hogy a kis szárnyasok combjainak vége kilógjon belőle.

4. Tepsibe rakjuk, tojássárgájával lekenjük, majd előmelegített sütőben, nagy lánggal (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) kb. 15 percig sütjük. Ezalatt zöldséges párolólevét – miután a babérlevelet kidobtuk belőle – áttörjük. A barna mártással és a borral fölforraljuk. Megkóstoljuk, ha kell utánaízesítjük, végül külön kínáljuk a tésztában sült fürjekhez.

A leírásban szereplő Tésztában sült fürjek recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.