Borókás vaddisznóvagdalt

Borókás vaddisznóvagdalt recept
Hozzávalók
•  70 dkg darált vaddisznócomb
•  3 db zsemle
•  2 db tojás
•  1 kisebb fej vöröshagyma
•  2 gerezd fokhagyma
•  só őrölt bors
•  5 szem borókabogyó
•  1 csokor petrezselyem
•  2 szál rozmaring
•  zsemlemorzsa
•  8 szelet húsos füstölt szalonna
•  0.5 dl olaj

Elkészítés módja

1. A darált vaddisznóhúst keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a beáztatott, kicsavart zsemléket, a tojásokat, a vágott vöröshagymát, majd a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, a durvára vagdalt borókabogyóval, petrezselyemmel, és a rozmaringgal fűszerezzük. Ezután jól összekeverjük, majd annyi zsemlemorzsát szórunk hozzá, hogy könnyen formálható fasírtmasszát kapjunk.

2. A szalonnaszeletekből két csík alufóliára négyet-négyet egymás mellé fektetünk, majd egyenletesen elosztjuk rajta a fele-fele fasírthúst, és a fólia segítségével mind a kettőt szorosan felgöngyöljük. Hőálló tálba tesszük, meglocsoljuk az olajjal, és 190c-os sütőben kb. 40-50 perc alatt készre sütjük.

3. Amint elkészült tálra téve 20 percet pihentetjük, majd a fóliából kicsavarjuk, és késsel félujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Ízlés szerint tányérra rendezzük, céklasalátával körítjük, és friss zöld fűszerekkel díszítjük.

A leírásban szereplő Borókás vaddisznóvagdalt recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Borókás vaddisznóvagdalt recept - 1 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #8880 2014. 03. 01. 18:51 Válasz

    Nagyon szeretem a vadhúsokat,de sajnos a z idén még nem sikerült vaddisznóhúshoz jutnom.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Borókás vaddisznóvagdalt recept - 1 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #8880 2014. 03. 01. 18:51 Válasz

    Nagyon szeretem a vadhúsokat,de sajnos a z idén még nem sikerült vaddisznóhúshoz jutnom.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.