Borókás vaddisznóvagdalt
Elkészítés módja
1. A darált vaddisznóhúst keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a beáztatott, kicsavart zsemléket, a tojásokat, a vágott vöröshagymát, majd a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, a durvára vagdalt borókabogyóval, petrezselyemmel, és a rozmaringgal fűszerezzük. Ezután jól összekeverjük, majd annyi zsemlemorzsát szórunk hozzá, hogy könnyen formálható fasírtmasszát kapjunk.
2. A szalonnaszeletekből két csík alufóliára négyet-négyet egymás mellé fektetünk, majd egyenletesen elosztjuk rajta a fele-fele fasírthúst, és a fólia segítségével mind a kettőt szorosan felgöngyöljük. Hőálló tálba tesszük, meglocsoljuk az olajjal, és 190c-os sütőben kb. 40-50 perc alatt készre sütjük.
3. Amint elkészült tálra téve 20 percet pihentetjük, majd a fóliából kicsavarjuk, és késsel félujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Ízlés szerint tányérra rendezzük, céklasalátával körítjük, és friss zöld fűszerekkel díszítjük.
Nagyon szeretem a vadhúsokat,de sajnos a z idén még nem sikerült vaddisznóhúshoz jutnom.