Káposztás őz cseréptálban sütve

Káposztás őz cseréptálban sütve recept
Hozzávalók
•  10 dkg füstölt szalonna
•  1 nagyobb vöröshagyma
•  60 dkg kicsontozott fagyasztott őz apróhús (őzragu néven kapható)
•  1.5 kg fejes káposzta
•  3 evőkanál árpagyöngy
•  kb. 1 evőkanál só
•  fél kiskanál őrölt fekete bors
•  1-1 kis csokor kapor és csombor (borsikafű)
•  1-2 evőkanál 10%-os ételecet

Elkészítés módja

1. A szalonnát apróra, a megtisztított vöröshagymát finomra vágjuk. A fölengedett húst – miután esetleges hártyáit lefejtettük – 1 centis kockákra, míg a kitorzsázott káposztát kétszer ekkorára daraboljuk.

2. Az így előkészített hozzávalókat egy nagy tálba tesszük, és az árpagyönggyel, a sóval, a borssal meg az apróra vágott zöldfűszerekkel összekeverjük.

3. Ezután az előírás szerint beáztatott cserépedénybe átszedjük, kb. 7 deci vizet ráöntünk, lefedjük, majd sütőbe tesszük, amit a közepesnél kicsit kisebb lángra (175 °C; légkeveréses sütőben 160 °C) kapcsolunk. Az ételt kb. 3 órán át pároljuk, közben párszor megkeverjük. Tálalás előtt, ha kell, utánafűszerezzük, ecettel pikánsra ízesítjük.

Káposztás őz cseréptálban sütve recepthez fűződő történet, jótanács

Őz helyett szarvasból, vaddisznóból vagy marhalábszárból is ugyanígy készítjük.

A leírásban szereplő Káposztás őz cseréptálban sütve recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.