Wellington-szarvasbélszín
Elkészítés módja
1. Elsőként a pácot készítem el: a majoránnát, a rozmaringot, a borókabogyót és a gyömbért egy mozsárban összetöröm, az olajjal összekeverem, és a besózott, beborsozott bélszínt ezzel a páccal alaposan bedörzsölöm. Legalább fél napig, de még jobb, ha egy éjszakán át hűtőben letakarva érlelődni hagyom.
2. Másnap a bélszínt elősütöm: a meglangyosított zsírral leöntve, alufóliával letakarva, közepesen forró sütőbe teszem 20-30 percre, attól függően, hogy milyen vastag, majd kiemelem a zsiradékból, s hagyom, hadd pihenjen a hús.
3. Közben nekilátok a gombás tölteléknek. A megtisztított, felaprított hagymát az olajon megfonnyasztom. A gombák — a legjobb az erdei vargánya, róka, stb., de a csiperke is megfelel —, homokos talpát levágom, alaposan megmosom, félbe vagy negyedekbe vágva vékonyan felszeletelem, és rászórom a hagymára. 2-3 percig lefedve párolom, majd sózom, borsozom, és rászórom a finomra vágott petrezselymet. A gombás ragut a bélszínre simítom.
4. A felengedett tésztát félcenti vastagra kinyújtom, majd a gombás bélszínt belecsomagolom. A tojássárgáját a tejföllel felverem, enyhén megsózom, majd megkenem vele a tésztát. Kb. 25 percen át közepesen forró sütőben sütöm, míg a tészta aranybarnára pirul.
5. Ujjnyi vastagon felszeletelve, idény salátákkal, vagy savanyúságokkal tálalom, de hidegen is élvezetes fogás.
Wellington-szarvasbélszín recepthez fűződő történet, jótanács
Hasonló vastagságú őzkarajból is készíthetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.