Wellington-szarvasbélszín

Wellington-szarvasbélszín recept
Hozzávalók
•  1 kiskanál só
•  fél kiskanál őrölt fekete bors
•  40 dkg szarvasbélszín
•  1 evőkanál zsír
a páchoz:
•  1 kiskanál majoránna
•  1 kiskanál rozmaring
•  7-8 szem borókabogyó
•  1 mokkáskanál őrölt gyömbér
•  5 evőkanál olaj
a töltelékhez:
•  1 vöröshagyma
•  2 evőkanál olaj
•  20 dkg erdei gomba vagy csiperkegomba
•  1 kis csokor finomra aprított petrezselyem
a tésztához:
•  25 dkg mélyhűtött leveles tészta (vajastészta)
a lekenéshez:
•  1 tojássárgája
•  1 evőkanál tejföl
•  csipetnyi só

Elkészítés módja

1. Elsőként a pácot készítem el: a majoránnát, a rozmaringot, a borókabogyót és a gyömbért egy mozsárban összetöröm, az olajjal összekeverem, és a besózott, beborsozott bélszínt ezzel a páccal alaposan bedörzsölöm. Legalább fél napig, de még jobb, ha egy éjszakán át hűtőben letakarva érlelődni hagyom.

2. Másnap a bélszínt elősütöm: a meglangyosított zsírral leöntve, alufóliával letakarva, közepesen forró sütőbe teszem 20-30 percre, attól függően, hogy milyen vastag, majd kiemelem a zsiradékból, s hagyom, hadd pihenjen a hús.

3. Közben nekilátok a gombás tölteléknek. A megtisztított, felaprított hagymát az olajon megfonnyasztom. A gombák — a legjobb az erdei vargánya, róka, stb., de a csiperke is megfelel —, homokos talpát levágom, alaposan megmosom, félbe vagy negyedekbe vágva vékonyan felszeletelem, és rászórom a hagymára. 2-3 percig lefedve párolom, majd sózom, borsozom, és rászórom a finomra vágott petrezselymet. A gombás ragut a bélszínre simítom.

4. A felengedett tésztát félcenti vastagra kinyújtom, majd a gombás bélszínt belecsomagolom. A tojássárgáját a tejföllel felverem, enyhén megsózom, majd megkenem vele a tésztát. Kb. 25 percen át közepesen forró sütőben sütöm, míg a tészta aranybarnára pirul.

5. Ujjnyi vastagon felszeletelve, idény salátákkal, vagy savanyúságokkal tálalom, de hidegen is élvezetes fogás.

Wellington-szarvasbélszín recepthez fűződő történet, jótanács

Hasonló vastagságú őzkarajból is készíthetjük.

A leírásban szereplő Wellington-szarvasbélszín recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (wellington bélszín, bélszín) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.