Fokhagymás szarvastokány

Fokhagymás szarvastokány recept
Hozzávalók
•  70-80 dkg kicsontozott fagyasztott szarvascomb vagy -lapocka
•  8-10 dkg füstölt szalonna
•  2-3 evőkanál olaj
•  1 csapott kiskanál só
•  6 gerezd fokhagyma
•  1 csapott kiskanál sűrített paradicsom (paradicsompüré)
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  1 kiskanál finomliszt (Graham-liszt vagy zabpehelyliszt is lehet)

Elkészítés módja

1. A húst fölengedjük, megmossuk, leszárogatjuk, majd rostjaira merőlegesen 0,5 centi vastagon fölszeleteljük, azután ugyanilyen vastagon, továbbra is a rostjaira merőlegesen csíkokra vágjuk. A szalonnát ennél vékonyabb csíkokra metéljük.

2. Utóbbit egy lábasban az olajon kisütjük, a húst hozzáadjuk, kevergetve fehéredésig pirítjuk. Megsózzuk, a présen áttört fokhagyma felével, a paradicsompürével meg a borssal ízesítjük és egy kis pohárnyi (0,5 deci) vizet ráöntünk. Lefödjük, a húst kis lángon puhára pároljuk.

3. Ez kb. 1,5 óra. Közben elpárolgó levét folyamatosan pótoljuk. Amikor kész, a maradék fokhagymát is hozzáadjuk. A lisztet 2 deci vízzel simára keverjük, a szarvastokányhoz öntjük, 2-3 percig forraljuk. Akkor jó, ha „szaftja” a hagyományos pörkölthöz hasonló sűrűségű. Sült hasábburgonyára halmozva kínáljuk.

Fokhagymás szarvastokány recepthez fűződő történet, jótanács

Szarvas helyett őzből vagy vaddisznóból is készíthetjük, a legjobb hozzá a comb, a lapocka és a lábszár.

A leírásban szereplő Fokhagymás szarvastokány recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (tokány) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.