Vadnyúlgerinc rókagombamártással
Elkészítés módja
1. A nyúlgerincről mindkét oldalon lefejtjük a karajokat, és ha rajta van a szűzpecsenye, azt is. Ezután vékony hártyáját lefejtjük, majd a húst 12 érmére vágjuk. Egyenként kissé kiverjük, majd minden szeletbe 2-2 lyukat vágunk, és 2 vékony szalonnacsíkot átbújtatunk rajtuk.
2. A fele sóval és borssal behintjük, majd egy serpenyőben, a forró olajon oldalanként 2-2 perc alatt megsütjük. Lecsöpögtetve félretesszük.
3. A rókagomba homokos részeit lekapargatjuk, majd a gombát folyó víz alatt megmossuk és két-három darabra vágjuk. A lehéjazott vöröshagymát lereszeljük, az olajon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a gombát. 3-4 percig pirítjuk, a maradék sóval és borssal ízesítjük. A liszttel meghintjük, 1 percig pirítjuk, a levessel és a tejszínnel fölöntjük. Kevergetve 2-3 percig főzzük, végül a hússzeleteket megforrósítjuk benne és petrezselyemmel behintjük.
4. Párolt rizs illik köretnek hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.