Sváb őzragu kelt gombócokkal

Elkészítés módja
1. A húst megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. Az apróra vágott vöröshagymát forró zsíron aranybarnára pirítjuk, majd az előkészített húst hozzáadjuk és fehéredésig pirítjuk. Ha elkészült, akkor félig felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük és lefedve lassú tűzön háromnegyed puhára pároljuk. Ekkor öntjük hozzá a bort, majd felöntjük háromnegyedig vízzel, és felforraljuk.
2. A liszthez adjuk az egész tojást, a szárított élesztőt, a sót és annyi langyos vizet, hogy összedolgozva, sűrű galuskatésztát kapjunk. Végül evőkanállal a ragu tetejére szaggatjuk és lefedve, lassú tűzön készre pároljuk.
3. Forrón tányérba szedjük és paprikaszeletekkel díszítve kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.