Vadvagdalt hecsedlimártással
Elkészítés módja
1. A fölengedett húst – miután az esetlegesen rajta maradt hártyákat lefejtettük róla – ledaráljuk, majd a szalonnával, a babérlevéllel, a borókával, a lehéjazott vöröshagymával és a fokhagymával ismét ledaráljuk.
2. A hideg vízbe áztatott és kifacsart zsemlével, a tojással, a mustárral, a sóval, a borssal és a majoránnával összedolgozzuk. A masszából nedves kézzel 12, egyenként féltenyérnyi húspogácsát formálunk, a zsemlemorzsában megforgatjuk.
3. Közepesen forró olajban oldalanként 3-4 percig sütjük. Konyhai papírtörlőre szedve a felesleges zsiradékot leitatjuk.
4. A mártáshoz valókat kevergetve fölforraljuk, és tálaláskor a vagdaltakat körülöntjük vele.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.