Vadvagdalt hecsedlimártással

Vadvagdalt hecsedlimártással recept
Hozzávalók
•  50 dkg kicsontozott fagyasztott darálni való szarvas- őz- vagy vaddisznóhús (lehet vegyesen is)
•  10 dkg füstölt szalonna
•  1 babérlevél
•  3 szem borókabogyó
•  1 közepes vöröshagyma
•  2 gerezd fokhagyma
•  1 zsemle
•  1 tojás
•  1 kiskanál mustár
•  1 púpozott kiskanál só
•  1-1 mokkáskanál őrölt fekete bors és majoránna
•  4 evőkanál zsemlemorzsa
a sütéshez:
•  6-7 evőkanál olaj
a mártáshoz:
•  40 dkg csipkebogyólekvár
•  1 dl vörösbor

Elkészítés módja

1. A fölengedett húst – miután az esetlegesen rajta maradt hártyákat lefejtettük róla – ledaráljuk, majd a szalonnával, a babérlevéllel, a borókával, a lehéjazott vöröshagymával és a fokhagymával ismét ledaráljuk.

2. A hideg vízbe áztatott és kifacsart zsemlével, a tojással, a mustárral, a sóval, a borssal és a majoránnával összedolgozzuk. A masszából nedves kézzel 12, egyenként féltenyérnyi húspogácsát formálunk, a zsemlemorzsában megforgatjuk.

3. Közepesen forró olajban oldalanként 3-4 percig sütjük. Konyhai papírtörlőre szedve a felesleges zsiradékot leitatjuk.

4. A mártáshoz valókat kevergetve fölforraljuk, és tálaláskor a vagdaltakat körülöntjük vele.

A leírásban szereplő Vadvagdalt hecsedlimártással recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.