Vadas, narancsos nyúlcombok

Elkészítés módja
1. A fölengedett combokat megmossuk, leöblítjük, majd vékony hártyájukat lefejtjük. A szalonnát 0,5 centi vastag csíkokra vágjuk, a húst ezzel megtűzdeljük. A sóval meg a borssal bedörzsöljük, nagy lábasban, a megforrósított olajon körös-körül megpirítjuk.
2. Az összes zöldséget megtisztítjuk, fölszeleteljük, a combokhoz adjuk. Néhány percig kevergetve tovább sütjük, majd a fűszereket beledobjuk. A borral meg 5 deci vízzel fölöntjük, nagy lángon fölforraljuk, majd lefödve, kis lángon bő 1,5 óra alatt a húst puhára főzzük. Ha kész, a combokat kiemeljük.
3. A lisztet a tejföllel és 2 narancs kifacsart levével simára keverjük, a mustárt is hozzáadjuk, majd a zöldséges párolólébe öntjük. Kevergetve 3-4 percig forraljuk, ezalatt mártásszerűen besűrűsödik. Ha kell utánasózzuk, fűszerezzük, végül szitán áttörjük.
4. A maradék két narancsot meghámozzuk, húsukat kockákra vágjuk, a mártáshoz keverjük, tálaláskor a puha combokra öntjük. Burgonyafánk illik köretnek hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.