Vadas, narancsos nyúlcombok

Vadas, narancsos nyúlcombok recept
Hozzávalók
•  4 db fagyasztott vadnyúlcomb (kb. 1.6 kg) de lapocka is lehet
•  15 dkg füstölt szalonna
•  kb. 1 evőkanál só
•  1 csapott kiskanál őrölt fekete bors
•  6 evőkanál olaj
•  1-1 sárgarépa és petrezselyemgyökér
•  kis darab zeller
•  1 kisebb vöröshagyma
•  6-7 szem fekete bors
•  2 babérlevél
•  1-2 ágacska friss vagy fél kiskanál szárított kakukkfű
•  2 dl fehérbor
•  2 evőkanál finomliszt
•  2 dl tejföl
•  4 közepes narancs
•  1 kiskanál mustár

Elkészítés módja

1. A fölengedett combokat megmossuk, leöblítjük, majd vékony hártyájukat lefejtjük. A szalonnát 0,5 centi vastag csíkokra vágjuk, a húst ezzel megtűzdeljük. A sóval meg a borssal bedörzsöljük, nagy lábasban, a megforrósított olajon körös-körül megpirítjuk.

2. Az összes zöldséget megtisztítjuk, fölszeleteljük, a combokhoz adjuk. Néhány percig kevergetve tovább sütjük, majd a fűszereket beledobjuk. A borral meg 5 deci vízzel fölöntjük, nagy lángon fölforraljuk, majd lefödve, kis lángon bő 1,5 óra alatt a húst puhára főzzük. Ha kész, a combokat kiemeljük.

3. A lisztet a tejföllel és 2 narancs kifacsart levével simára keverjük, a mustárt is hozzáadjuk, majd a zöldséges párolólébe öntjük. Kevergetve 3-4 percig forraljuk, ezalatt mártásszerűen besűrűsödik. Ha kell utánasózzuk, fűszerezzük, végül szitán áttörjük.

4. A maradék két narancsot meghámozzuk, húsukat kockákra vágjuk, a mártáshoz keverjük, tálaláskor a puha combokra öntjük. Burgonyafánk illik köretnek hozzá.

A leírásban szereplő Vadas, narancsos nyúlcombok recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (vadas) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.