Rántott vadmalacborda
Elkészítés módja
1. A hússzeleteket gondosan megmosom, lecsepegtetem, szárazra törlöm, kissé kiverem. Ezután bepácolom: megszórom az őrölt fekete borssal, a sóval és vékonyan bekenem a mustárral. Minden szelet tetejére 1-2 vékony szelet fokhagymát és 1-1 hagymakarikát teszek, a szeleteket egymásra halmozom — had érlelődjenek jó szorosan érintkezve egymással —, kiolajozott alufóliába csomagolom és legalább 1 napon át hűtőben pihentetem.
2. Másnap, sütéskor, kidobom a fokhagyma és hagymaszeleteket. A húst a lisztbe, a tejjel felvert tojásokba és reszelt citromhéjjal illatosított zsemlemorzsába forgatom. Forró, bő olajban, közepes lánggal mindkét oldalán pár perc alatt pirosasra sütöm. Konyhai papírtörlőre kiszedem, majd átrakosgatom egy előmelegített húsos tálra.
3. Mindegyik hússzeletet citromkarikával, petrezselyemlevéllel, töltött olívabogyóval díszítem. Pirított burgonyát, burgonyapürét, vajas, párolt rozmaringos rizst, ecetes savanyúságot vagy áfonya kompótot, olykor vegyes idénysalátát kínálok hozzá.
Rántott vadmalacborda recepthez fűződő történet, jótanács
Érdemes 10 deka kimagozott, feldarabolt aszalt szilvát, ugyanennyi felkockázott füstölt szalonnával 2-3 deka vajon megpárolni. Belegöngyölni a hússzeletekbe, ezután bundázni és sütni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.