Rántott vadmalacborda

Rántott vadmalacborda recept
Hozzávalók
•  1 kg kicsontozott vadmalacborda szeletelve (személyenként kb. 2 szeletet számítva)
a pácoláshoz:
•  őrölt fekete bors
•  kb.1 evőkanál só
•  3-4 evőkanál enyhén csípős mustár
•  5-6 gerezd zúzott fokhagyma
•  1 nagy fej vöröshagyma
•  1 evőkanál olaj
a bundázáshoz:
•  5-6 evőkanál finomliszt
•  2-3 tojás
•  1 dl tej
•  8-10 evőkanál zsemlemorzsa
•  1 kiskanál reszelt citromhéj
a sütéshez:
•  bő olaj
a tetejére:
•  citrom
•  petrezselyem
•  10-12 szem paprikával vagy mandulával töltött olívabogyó

Elkészítés módja

1. A hússzeleteket gondosan megmosom, lecsepegtetem, szárazra törlöm, kissé kiverem. Ezután bepácolom: megszórom az őrölt fekete borssal, a sóval és vékonyan bekenem a mustárral. Minden szelet tetejére 1-2 vékony szelet fokhagymát és 1-1 hagymakarikát teszek, a szeleteket egymásra halmozom — had érlelődjenek jó szorosan érintkezve egymással —, kiolajozott alufóliába csomagolom és legalább 1 napon át hűtőben pihentetem.

2. Másnap, sütéskor, kidobom a fokhagyma és hagymaszeleteket. A húst a lisztbe, a tejjel felvert tojásokba és reszelt citromhéjjal illatosított zsemlemorzsába forgatom. Forró, bő olajban, közepes lánggal mindkét oldalán pár perc alatt pirosasra sütöm. Konyhai papírtörlőre kiszedem, majd átrakosgatom egy előmelegített húsos tálra.

3. Mindegyik hússzeletet citromkarikával, petrezselyemlevéllel, töltött olívabogyóval díszítem. Pirított burgonyát, burgonyapürét, vajas, párolt rozmaringos rizst, ecetes savanyúságot vagy áfonya kompótot, olykor vegyes idénysalátát kínálok hozzá.

Rántott vadmalacborda recepthez fűződő történet, jótanács

Érdemes 10 deka kimagozott, feldarabolt aszalt szilvát, ugyanennyi felkockázott füstölt szalonnával 2-3 deka vajon megpárolni. Belegöngyölni a hússzeletekbe, ezután bundázni és sütni.

A leírásban szereplő Rántott vadmalacborda recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.