Kelkáposztába göngyölt töltött fácánmell

Kelkáposztába göngyölt töltött fácánmell recept
Hozzávalók
•  1 fiatal konyhakész fácán (kb. 1.20 kg)
•  3-3 szál kisebb sárgarépa és petrezselyemgyökér
•  fél-fél zellergumó és karalábé
•  1 kelkáposztalevél
•  1 közepes fej vöröshagyma
•  4 szem borókabogyó
•  1 kiskanál só
•  5-6 szem fekete bors
•  2.5 dl víz
•  2.5 dl fehérbor
a töltelékhez:
•  1 csokor petrezselyem
•  1 közepes fej vöröshagyma
•  fél citrom reszelt héja
•  1 evőkanál zsemlemorzsa
•  1 evőkanál durvára vágott pisztácia
•  1 tojás
•  1 mokkáskanál frissen őrölt fehér bors
•  késhegynyi őrölt gyömbér
•  8 közepes kelkáposztalevél
a sütéshez:
•  3 evőkanál olaj
•  5 dkg vaj
•  0.3 dl konyak
a mártáshoz:
•  1 evőkanál finomliszt
•  2 evőkanál tejföl
•  fél citrom kifacsart leve

Elkészítés módja

1. A fácánt kettévágom, mindkét mellrészt kicsontozom, és a bőrét lehúzom. A szárnyas combjait levágom, a csontjait kimetsszem, és az inakat is kiszedem belőle.

2. A csontokat beleszórom egy leveses fazékba az összes megtisztított, felkarikázott vegyes leveszöldséggel együtt. Rászórom a borókabogyót, a borsot és a sót, majd a vízzel meg a borral felöntöm, és 35 percig közepes lángon főzöm. Ez az ízes alaplé lesz a mártás alapja.

3. A kicsontozott fácánhúst a mell kivételével aprítógépben vagy mixerben pépesítem, és hozzáadom a finomra vágott petrezselymet, a felaprított hagymát, a citromhéjat, a zsemlemorzsát és a durvára vágott pisztáciát, majd belekeverem a tojást is. Sózom, a fehér borssal és a gyömbérrel fűszerezem.

4. A megmosott kelkáposztaleveleket egy pillanatra forrásban lévő vízbe mártom, majd papírtörlővel leszárogatom. A fácánmelleket lapjában elvágom, sózom, borsozom. Egymásra terítek 2-2 kellevelet, és mindegyikre ráfektetek egy mellszeletet. Erre rákenek kb. 2 evőkanál tölteléket, és szorosan összegöngyölöm, át is kötözöm vékony cérnával, vagy hústűvel megtűzöm.

5. A sütéshez olajat és a vajat egy magasabb falú serpenyőben felforrósítom, és a keltekercsek mindkét oldalát átsütöm rajta. Meglocsolom a konyakkal, és 2 deci leszűrt csontlével fölöntöm. Lefedve, közepes lángon 10-15 percig párolom.

6. Amikor a tekercsek megpuhultak, kiemelem az edényből, és lefedve 5 percig hagyom pihenni. A maradék pecsenyeléből a liszttel és a tejföllel besűrítve mártást forralok. Ha szükséges, egy kevés csontlevet és citromlevet öntök hozzá, utánaízesítek.

7. Tálaláskor a melleket kissé ferdén kb. 1,5 centi vastag szeletekre vágom, előmelegített tálra fektetem, és a mártással lelocsolom. Burgonyapüré illik köretnek hozzá.

Kelkáposztába göngyölt töltött fácánmell recepthez fűződő történet, jótanács

A megmaradt kelkáposztát (hisz nem tudunk 8 levelet venni külön), laskára vágva vajon párolom meg, és együtt tálalom a göngyölt fácánnal.

A leírásban szereplő Kelkáposztába göngyölt töltött fácánmell recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (töltött káposzta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.