Vaddisznópörkölt puszta módra

Elkészítés módja
1. A fölengedett húst 2 centis kockákra vágjuk, az Erős Pistával, a zúzott fokhagymával és az olajjal összekeverjük. Letakarva a hűtőszekrényben 2 napig érleljük, de ha nagyon sietünk, ezt a műveletet el is hagyhatjuk.
2. A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy lábasba dobjuk, és félig kisütjük. A finomra vágott vöröshagymát és az olajos húst hozzáadjuk, kevergetve 4-5 percig pirítjuk. A fele sóval ízesítjük, a köménnyel meg a pirospaprikával fűszerezzük, és azonnal, nehogy a paprika megégjen, kb. 2 deci vizet öntünk rá. A kicsumázott, kis kockákra vágott paprikát és paradicsomot beleszórjuk, majd lefödve, kis lángon kb. 1,5 óra alatt puhára pároljuk.
3. Ekkor a megtisztított, cikkekre vágott burgonyát hozzáadjuk, megsózzuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje. Lefödve, kis lángon kb. 30 perc alatt puhára pároljuk, de az utolsó 10 percre a fedőt leemeljük róla, hogy a leve kissé sűrűsödjön. Ha kell utánaízesítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.