Fokhagymás, tejfölös őzérmék

Elkészítés módja
1. A fölengedett combot rostjaira merőlegesen kicsi, kb. 5 dekás szeletekre vágjuk. Kissé kiverjük, széleit, esetleges inait bevagdaljuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, bőrével együtt széles szájú serpenyőbe vagy lábasba dobjuk.
2. Az olajat ráöntve félig kisütjük, majd a húst hozzáadjuk. Néhány perc alatt a szeletek mindkét oldalát „megkapatjuk”, majd megsózzuk, a zúzott fokhagymával és a borssal fűszerezzük. Kb. 2 deci vizet öntünk alá, majd lefödve, kis lángon, bő 1 órán át puhítjuk.
3. Ha kész, a tejföllel dúsítjuk, 2-3 percig forraljuk. Leginkább valamilyen főtt tészta illik hozzá köretnek.
Fokhagymás, tejfölös őzérmék recepthez fűződő történet, jótanács
Szarvasból vagy vaddisznóból, sőt, marhacombból is ugyanígy készíthetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.