Fűszervajas fácáncombok sütőzacskóban sütve

Fűszervajas fácáncombok  sütőzacskóban sütve recept
Hozzávalók
•  4 fácáncomb
• 
•  őrölt fekete bors
•  12 dkg vaj
•  pár csepp citromlé
•  fél kiskanál mustár
•  1 nagy gerezd fokhagyma
•  negyed csokor petrezselyem
•  Worcester-mártás (ez el is maradhat)

Elkészítés módja

1. A fácáncombokat besózzuk, beborsozzuk. Bőrüket újjal alányúlva föllazítjuk, pont úgy, mintha töltött csirkecombot készítenénk.

2. A puha (szobahőmérsékletű) vajat kikeverjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk, a citromlével és a mustárral ízesítjük, a zúzott fokhagymával meg a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, és tehetünk bele pár csepp Worcester-mártást is. A combok bőre alá töltjük úgy, hogy a húsra mindenhová jusson belőle, csak így nem szárad ki a pecsenye.

3. Ezután sütőzacskóba rakjuk, lezárjuk, tepsibe tesszük, és közepesen forró sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) bő 1 óra alatt megsütjük.

4. Vajon párolt gyümölcsökkel, salátával és burgonyafánkkal tálaljuk.

5. Utóbbi úgy készül, hogy 50 deka héjában főtt burgonyát még melegen áttörünk, s ha kihűlt kb. 10 deka finomliszttel, 2 tojással meg 2-3 deka vajjal összedolgozzuk (az élesztős változathoz 2 deka élesztőt is belemorzsolunk), megsózzuk, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Evőkanállal bő, forró olajba szaggatjuk (az élesztőset csak fél óra pihentetés után), többször megforgatva aranybarnára sütjük.

A leírásban szereplő Fűszervajas fácáncombok sütőzacskóban sütve recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.