Fűszervajas fácáncombok sütőzacskóban sütve

Elkészítés módja
1. A fácáncombokat besózzuk, beborsozzuk. Bőrüket újjal alányúlva föllazítjuk, pont úgy, mintha töltött csirkecombot készítenénk.
2. A puha (szobahőmérsékletű) vajat kikeverjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk, a citromlével és a mustárral ízesítjük, a zúzott fokhagymával meg a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, és tehetünk bele pár csepp Worcester-mártást is. A combok bőre alá töltjük úgy, hogy a húsra mindenhová jusson belőle, csak így nem szárad ki a pecsenye.
3. Ezután sütőzacskóba rakjuk, lezárjuk, tepsibe tesszük, és közepesen forró sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) bő 1 óra alatt megsütjük.
4. Vajon párolt gyümölcsökkel, salátával és burgonyafánkkal tálaljuk.
5. Utóbbi úgy készül, hogy 50 deka héjában főtt burgonyát még melegen áttörünk, s ha kihűlt kb. 10 deka finomliszttel, 2 tojással meg 2-3 deka vajjal összedolgozzuk (az élesztős változathoz 2 deka élesztőt is belemorzsolunk), megsózzuk, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Evőkanállal bő, forró olajba szaggatjuk (az élesztőset csak fél óra pihentetés után), többször megforgatva aranybarnára sütjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.