Kukoricabundás fácánmell

Kukoricabundás fácánmell recept
Hozzávalók
•  4 db egyenként kb. 20 dkg-os fagyasztott fácánmell
•  1 csapott evőkanál só
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
a kukoricabundához:
•  2 tojás
•  2 dl tej
•  10 csapott evőkanál (20 dkg) finomliszt
•  1 csapott kiskanál csípős Piros Arany
•  1 mokkáskanál só
•  20 dkg fagyasztott kukorica
a sütéshez:
•  kb.1 dl olaj

Elkészítés módja

1. A fölengedett húsról a bőrt lefejtjük, majd a melleket kicsontozzuk úgy, hogy a jobb és a bal oldali filéket külön-külön levágjuk róla. Így lesz 8 fél mellfilé, amiket egyenként lapjában kissé bevágunk, kihajtjuk, enyhén kiverjük, majd a széleit meg a felületét is több helyen bevágjuk. Sóval, borssal bedörzsölve félrerakjuk.

2. A kukoricabundához a tojások sárgáját kissé felverjük, a tejet beleöntjük, majd a liszttel simára keverjük. A paprikakrémmel \"tüzesítjük\", megsózzuk, a felengedett és lecsöpögtetett kukoricát belekeverjük. ( Ha a kukorica még fagyos, forró vízben mossuk meg, így pillanatok alatt felenged, csak le kell csöpögtetni.) A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk.

3. Egy széles lábasban vagy nagy serpenyőben ujjnyi olajat forrósítunk. A kukoricás masszából egy mokkáskanálnyit beleteszünk. Ha sülni kezd, akkor dolgozhatunk tovább. A mellfiléket - egyszerre csak egyet - evőkanállal a kukoricás masszában megforgatunk úgy, hogy hogy körben jó vastagon bevonja a húst. A forró olajba fektetjük. Annyit rakunk még mellé, hogy kényelmesen megfordíthassuk. Közepes lángon oldalanként 3-4 perc alatt szép aranysárgára sütjük. Papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.

4. Fűszeres ketchuppal meglocsolva kínáljuk, de köret nem igazán kell hozzá, mert a kukoricabunda igencsak laktató.

A leírásban szereplő Kukoricabundás fácánmell recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.