Kukoricabundás fácánmell
Elkészítés módja
1. A fölengedett húsról a bőrt lefejtjük, majd a melleket kicsontozzuk úgy, hogy a jobb és a bal oldali filéket külön-külön levágjuk róla. Így lesz 8 fél mellfilé, amiket egyenként lapjában kissé bevágunk, kihajtjuk, enyhén kiverjük, majd a széleit meg a felületét is több helyen bevágjuk. Sóval, borssal bedörzsölve félrerakjuk.
2. A kukoricabundához a tojások sárgáját kissé felverjük, a tejet beleöntjük, majd a liszttel simára keverjük. A paprikakrémmel \"tüzesítjük\", megsózzuk, a felengedett és lecsöpögtetett kukoricát belekeverjük. ( Ha a kukorica még fagyos, forró vízben mossuk meg, így pillanatok alatt felenged, csak le kell csöpögtetni.) A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk.
3. Egy széles lábasban vagy nagy serpenyőben ujjnyi olajat forrósítunk. A kukoricás masszából egy mokkáskanálnyit beleteszünk. Ha sülni kezd, akkor dolgozhatunk tovább. A mellfiléket - egyszerre csak egyet - evőkanállal a kukoricás masszában megforgatunk úgy, hogy hogy körben jó vastagon bevonja a húst. A forró olajba fektetjük. Annyit rakunk még mellé, hogy kényelmesen megfordíthassuk. Közepes lángon oldalanként 3-4 perc alatt szép aranysárgára sütjük. Papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.
4. Fűszeres ketchuppal meglocsolva kínáljuk, de köret nem igazán kell hozzá, mert a kukoricabunda igencsak laktató.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.