Uborkás, vadhúsos krumpligulyás
Elkészítés módja
1. A vadhúst 1,5-2 centis kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. A vajat az olajjal együtt egy fazékban kissé megforrósítjuk, a húst rádobjuk, és kevergetve addig pirítjuk, míg körös-körül kifehéredik, sőt egy kicsit meg is pirul. Ha időközben engedne egy kevés levet, zsírjára pirítjuk, és rászórjuk a hagymát. Kevergetve addig pirítjuk tovább, míg a hagyma üveges nem lesz. A fele pirospaprikával meghintjük, elkeverjük, majd annyi vizet öntünk rá (2 decinyi), amennyi a hús kb. feléig ér. Megsózzuk, egy kevés cukorral ízesítjük, és lefödve bő 1 óra alatt szinte teljesen puhára pároljuk, félidőben újabb 2 decinyi vizet öntünk rá.
2. A burgonyát megtisztítjuk, éppen csak egy kicsit nagyobb kockákra vágjuk a húsnál, majd hozzá is keverjük. Annyi vízzel öntjük föl, amennyi az egészet úgy kétujjnyira ellepi, ez nagyjából 1,6 liter. Nagy lángon fölforraljuk, utánasózzuk, a zúzott fokhagymával, az elmorzsolt majoránnával, a borssal és a köménnyel fűszerezzük, de kerülhet bele egy kevés reszelt szerecsendió és sáfrány is. Kis lángra állítjuk, kis rést hagyva lefödjük, és 15-20 perc alatt puhára főzzük.
3. A csemegeuborkát a húsnál kicsit kisebb kockákra vágjuk, a kész leveshez adjuk, éppen csak egyet forralunk rajta. Megkóstoljuk, ha kell utánafűszerezzük, sőt, az uborka levéből is tehetünk hozzá egy keveset, így még pikánsabb lesz az íze.
Uborkás, vadhúsos krumpligulyás recepthez fűződő történet, jótanács
Aki szereti, a levest egy kevés tejföllel vagy főzőtejszínnel elkevert liszttel is sűrítheti, illetve gazdagíthatja.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.