Vadvetrece

Vadvetrece  recept
Hozzávalók
a vetrecéhez:
•  60 dkg kicsontozott fagyasztott vaddisznócomb vagy -lapocka (nyesedék apróhús is lehet)
•  6 dkg füstölt szalonna
•  1 nagy vöröshagyma
•  4 evőkanál olaj
•  1 gerezd fokhagyma
•  1 mokkáskanál jóféle pirospaprika
•  1 kiskanál só
•  1 babérlevél
•  fél mokkáskanál őrölt fekete bors
•  2 dl fehérbor
•  2 dl tejföl
•  1 evőkanál finomliszt (Graham-liszt vagy zabpehelyliszt is lehet)
•  1 kiskanál mustár fél citrom

Elkészítés módja

1. A húst kisujjnyinál kicsit kisebb, a szalonnát feleakkora csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk. A szalonnát egy lábasban az olajon kissé kiolvasztjuk, majd a hagymát meg a présen áttört fokhagymát is megfuttatjuk rajta. A húst hozzáadjuk, kevergetve fehéredésig pirítjuk,

2. A tűzről lehúzva a pirospaprikával meghintjük, megsózzuk, és 2,5 deci vizet öntünk rá. A babérlevelet beledobjuk, megborsozzuk, a bor felével ízesítjük, és kis lángon, lefödve bő 1 óra alatt puhára pároljuk, közben elpárolgó levét vízzel pótoljuk.

3. A tejfölt a liszttel meg a maradék borral simára keverjük, egy keveset a hús forró levéből rámerünk, utána a vetrecéhez öntjük. 2-3 percig forraljuk, ezalatt leve mártásszerűen besűrűsödik, majd a mustárral, a citrom reszelt sárga héjával és kifacsart levével kellemesen pikánsra ízesítjük.

4. Burgonyanudli (receptjét lásd külön) illik hozzá köretnek.

Vadvetrece recepthez fűződő történet, jótanács

Őzből, szarvasból vagy vadnyúlból ugyanígy készíthetjük.

A leírásban szereplő Vadvetrece recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.