Vadvetrece
Elkészítés módja
1. A húst kisujjnyinál kicsit kisebb, a szalonnát feleakkora csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk. A szalonnát egy lábasban az olajon kissé kiolvasztjuk, majd a hagymát meg a présen áttört fokhagymát is megfuttatjuk rajta. A húst hozzáadjuk, kevergetve fehéredésig pirítjuk,
2. A tűzről lehúzva a pirospaprikával meghintjük, megsózzuk, és 2,5 deci vizet öntünk rá. A babérlevelet beledobjuk, megborsozzuk, a bor felével ízesítjük, és kis lángon, lefödve bő 1 óra alatt puhára pároljuk, közben elpárolgó levét vízzel pótoljuk.
3. A tejfölt a liszttel meg a maradék borral simára keverjük, egy keveset a hús forró levéből rámerünk, utána a vetrecéhez öntjük. 2-3 percig forraljuk, ezalatt leve mártásszerűen besűrűsödik, majd a mustárral, a citrom reszelt sárga héjával és kifacsart levével kellemesen pikánsra ízesítjük.
4. Burgonyanudli (receptjét lásd külön) illik hozzá köretnek.
Vadvetrece recepthez fűződő történet, jótanács
Őzből, szarvasból vagy vadnyúlból ugyanígy készíthetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.