Őzpörkölt hetényegyházi módra
Elkészítés módja
1. A szalonnát kis kockákra, az őzhúst kb. 2,5 centis kockákra, a megtisztított hagymát finomra vágjuk.
2. A szalonnát a zsiradékban pörcösre pirítjuk, majd a hagymát megfonnyasztjuk rajta. A húst rádobjuk, kevergetve fehéredésig pirítjuk, majd a tűzről levéve a pirospaprikával meghintjük. Az apró kockákra vágott zellert és zöldpaprikát hozzáadjuk, és ugyancsak beletesszük a kissé földarabolt lecsót is. Következnek a felsorolás sorrendjében a fűszerek és ízesítők.
3. Újra a tűzre tesszük, pár percig kevergetve pirítjuk, majd a sört ráöntjük, és nagyon kis lángon kb. 2 óra alatt puhára pároljuk. Ha a leve időközben elfőne, azaz a hús zsírjára sülne, egy kevés sörrel pótoljuk. A fölszeletelt gombát csak a végén adjuk hozzá, hisz ennek pár perc főzés elég.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.