Őzpörkölt hetényegyházi módra

Őzpörkölt hetényegyházi módra recept
Hozzávalók
•  10 dkg füstölt szalonna
•  1 kg őzhús (comb vagy lapocka; esetleg más apróhúsnak való része)
•  30 dkg vöröshagyma
•  10 dkg sertészsír vagy 1 dl olaj
•  1 evőkanál jóféle pirospaprika
•  egy öklömnyi zeller fele
•  1 zöldpaprika
•  2-3 evőkanál üveges natúr lecsó
•  2-3 gerezd zúzott fokhagyma
•  1 mokkáskanál őrölt kömény
•  1 kiskanál ételízesítő por
•  1 mokkáskanál Erős Pista
•  1-2 kiskanál csemege gulyáskrém
•  1-2 kiskanál csemege Piros Arany (egy része csípős is lehet)
•  1 kisebb babérlevél
•  kb. 2 dl nem túl kesernyés világos sör
•  10-15 dkg vegyes erdei gomba (csiperke is lehet)

Elkészítés módja

1. A szalonnát kis kockákra, az őzhúst kb. 2,5 centis kockákra, a megtisztított hagymát finomra vágjuk.

2. A szalonnát a zsiradékban pörcösre pirítjuk, majd a hagymát megfonnyasztjuk rajta. A húst rádobjuk, kevergetve fehéredésig pirítjuk, majd a tűzről levéve a pirospaprikával meghintjük. Az apró kockákra vágott zellert és zöldpaprikát hozzáadjuk, és ugyancsak beletesszük a kissé földarabolt lecsót is. Következnek a felsorolás sorrendjében a fűszerek és ízesítők.

3. Újra a tűzre tesszük, pár percig kevergetve pirítjuk, majd a sört ráöntjük, és nagyon kis lángon kb. 2 óra alatt puhára pároljuk. Ha a leve időközben elfőne, azaz a hús zsírjára sülne, egy kevés sörrel pótoljuk. A fölszeletelt gombát csak a végén adjuk hozzá, hisz ennek pár perc főzés elég.

A leírásban szereplő Őzpörkölt hetényegyházi módra recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (pörkölt) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.