Haltepertő

Haltepertő  recept
Hozzávalók
•  70 dkg pontyfilé
• 
•  2 gerezd fokhagyma
•  1 kiskanál jóféle pirospaprika
•  2 evőkanál olaj
•  2 tojás
•  2 dl tejföl
•  8 dkg reszelt sajt
•  5 evőkanál finomliszt
•  bő olaj a sütéshez

Elkészítés módja

1. A ponytyfilét amennyire csak lehet kiszálkázzuk, azaz csipesszel a nagyobb szálkáit kihúzzuk. Ezután a halhúst 3 centis kockákra vágjuk, kissé megsózzuk és a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával meg az olajjal bedörzsöljük. A halat letakarjuk és hűtőszekrényben 2-3 órát – de még jobb, ha egész éjjel – pácoljuk.

2. A tojást a tejföllel, a sajttal meg annyi liszttel, hogy sűrű masszát kapjunk, összekeverjük; csipetnyit megsózzuk. A pácolt pontyot a tejfölös masszába forgatjuk, majd bő, közepesen forró olajban kb.8 perc alatt ropogós pirosra sütjük. Akkor jó ha az esetlegesen benne maradt kisebb szálkák is átsülnek, tehát ez az az eset amikor inkább szárítsuk ki egy kicsit, de jól süljön át. Végül szalvétára szedve lecsöpögtetjük.

3. Melegen párolt rizs meg tejszínes gombamártás illik hozzá, hidegen pedig puha kenyérrel kínáljuk, mint a hagyományos töpörtyűt

A leírásban szereplő Haltepertő recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Haltepertő recept - 2 hozzászólás

  1. admin
    admin #9896 2016. 03. 01. 21:27 Válasz a #9895. hozzászólásra Válasz

    Kedves Sanyi52.

    Átlagos halméret esetén érvényes az állítása. Ellenben minél nagyobb egy hal, annál zsírosabb is, így több húsos rész is bekerülhet a tepertőnek szántak közé, és akkor már javallott a filézés.

  2.  Sanyi52
    Sanyi52 #9895 2016. 03. 01. 20:12 Válasz

    Az igazi haltepertőt nem kell előtte szálkázni! Az a hal hasánál levő zsíros részből készül! /Frank Sándortól/

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Haltepertő recept - 2 hozzászólás

  1. admin
    admin #9896 2016. 03. 01. 21:27 Válasz a #9895. hozzászólásra Válasz

    Kedves Sanyi52.

    Átlagos halméret esetén érvényes az állítása. Ellenben minél nagyobb egy hal, annál zsírosabb is, így több húsos rész is bekerülhet a tepertőnek szántak közé, és akkor már javallott a filézés.

  2.  Sanyi52
    Sanyi52 #9895 2016. 03. 01. 20:12 Válasz

    Az igazi haltepertőt nem kell előtte szálkázni! Az a hal hasánál levő zsíros részből készül! /Frank Sándortól/

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.