Busa roston, fűszeres vajjal

Busa roston, fűszeres vajjal recept
Hozzávalók
•  4 egyenként
•  kb. 20 dkg-os busaszelet
• 
•  őrölt bors
•  1 kis fej vöröshagyma
•  1 csokor petrezselyem
•  2 evőkanál citromlé
•  4 evőkanál olaj
a fűszeres vajhoz:
•  ujjnyi póréhagyma
•  10 dkg csökkentett zsírtartalmú vaj
•  késhegynyi só
•  őrölt fehér bors mustár
•  fél citrom leve
a sütéshez:
•  2 evőkanál olaj

Elkészítés módja

1. A halszeleteket sóval, borssal behintjük és egy lapos edénybe fektetjük. A megtisztított hagymát vékony karikákra, a petrezselymet finomra vágjuk és mindkettő felét a hal tetejére szórjuk. Az olajat a citromlével elkeverjük és ezt is ráöntjük. A halat többször átforgatva, legalább 1 órán át így pácoljuk.

2. Közben elkészítjük a fűszeres vajat. Az alaposan megmosott pórét meg a maradék hagymát nagyon finomra vágjuk, és a puha (szobahőmérsékletű) vajjal habosra keverjük. A maradék petrezselyemmel, sóval, fehér borssal, mustárral és citromlével ízesítjük. Kiterített alufólialapra kanalazzuk, és henger alakúra formázva összegöngyöljük. Tálalásig mélyhűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen.

3. A halat páclevéből kiemeljük, a nedvességet leitatjuk róla, és egy kevés olajjal megkenjük. Roston vagy grillsütőben, visszamaradt páclevével kenegetve kb. 10 perc alatt pirosasra sütjük, közben megforgatjuk.

4. Tálaláskor a forró halszeletekre egy-egy karika fűszeres vajat rakunk, ami ráolvad és pompás ízt ad a busának. Köretnek saláta vagy burgonyapüré illik hozzá.

A leírásban szereplő Busa roston, fűszeres vajjal recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.