Busa roston, fűszeres vajjal
Elkészítés módja
1. A halszeleteket sóval, borssal behintjük és egy lapos edénybe fektetjük. A megtisztított hagymát vékony karikákra, a petrezselymet finomra vágjuk és mindkettő felét a hal tetejére szórjuk. Az olajat a citromlével elkeverjük és ezt is ráöntjük. A halat többször átforgatva, legalább 1 órán át így pácoljuk.
2. Közben elkészítjük a fűszeres vajat. Az alaposan megmosott pórét meg a maradék hagymát nagyon finomra vágjuk, és a puha (szobahőmérsékletű) vajjal habosra keverjük. A maradék petrezselyemmel, sóval, fehér borssal, mustárral és citromlével ízesítjük. Kiterített alufólialapra kanalazzuk, és henger alakúra formázva összegöngyöljük. Tálalásig mélyhűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen.
3. A halat páclevéből kiemeljük, a nedvességet leitatjuk róla, és egy kevés olajjal megkenjük. Roston vagy grillsütőben, visszamaradt páclevével kenegetve kb. 10 perc alatt pirosasra sütjük, közben megforgatjuk.
4. Tálaláskor a forró halszeletekre egy-egy karika fűszeres vajat rakunk, ami ráolvad és pompás ízt ad a busának. Köretnek saláta vagy burgonyapüré illik hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.