Haltekercs cukkinivel
Elkészítés módja
1. A cukkiniket megmossuk, leszárogatjuk, majd hosszában 3 milliméter vastagon fölszeleteljük. Ezt szeletelőgéppel a legkönnyebb, de olyan uborkagyalu is megteszi, amin a szeletelés vastagsága állítható. Forrásban lévő, enyhén sós vízben 2 perc alatt előfőzzük, leszűrve lecsöpögtetjük.
2. A tengeri halból a vastagabb darabokat lapjában félbevágjuk, majd a filéket nagyjából akkorára daraboljuk-igazítjuk, hogy olyan szélesek legyenek, mint a cukkiniszeletek (a leeső részeket máshoz, például a következő recepthez használjuk el). Megsózzuk, majd minden hosszúkás cukkiniszeletre teszünk 1-1 (ha úgy jön ki, akár 2) szeletet is. Szorosan fölgöngyöljük, majd egy közepes nagyságú kivajazott, tűzálló tálba állítgatjuk. Akkor jó, ha a formát kitölti, így a kis tekercsek nem nyílnak szét. Fontos azonban, hogy ne legyenek magasabbak a formánál, mert akkor nem tudjuk ráönteni a tejszínes tojást, amiben sülnie kell.
3. A tojásokat felverjük, a tejszínnel simára keverjük, megsózzuk, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával és a finomra vágott kaporral fűszerezzük. A reszelt sajtot és a meghámozott, kis kockákra vágott paradicsomot belekeverjük. A tekercsekre öntjük, előmelegített sütőben, nagy lánggal (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) 20-25 percig sütjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.