Lazac roston sütve
Elkészítés módja
1. Lazacból többféle formájú szeletet vághatunk. Lazactörzsnek nevezzük, amikor a hal törzséből jó ujjnyi vastag, patkó alakú szeleteket vágunk. Nagyobb üzletekben eleve így kapható.
2. Ha lazacfilét vásárolunk, nagyszerű lazacsteaket süthetünk belőle. Ennek két változata is van. Az egyik, amikor 4, egyenként kb. 6 centis darabra vágjuk. A másik, ha az így kapott szeleteket középen a bőréig bevágjuk, és széthajtjuk. Így kapjuk a csinos, hal alakú szeletet.
3. Bármelyiket is készítettük elő, a halat megsózzuk, citromlével meglocsoljuk (esetleg fölaprított kaporral és őrölt borssal is fűszerezhetjük). 10 percig pihentetjük, majd serpenyőben, a vaj és az olaj keverékében, közepes lángon, oldalanként 3 percig sütjük, azután lecsöpögtetjük és tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.