Halfasírt citromos mártásban

Halfasírt citromos mártásban  recept
Hozzávalók
•  50 dkg szálka- és bőr nélküli harcsahalfilé (fagyasztott tengeri hal is lehet)
•  20 dkg minél húsosabb szalonna
•  1 közepes vöröshagyma
•  1 tojás
•  2 evőkanál étkezési keményítő
•  6 evőkanál tej vagy főzőtejszín
• 
•  őrölt fekete bors
•  10 dkg zsemlemorzsa
a sütéshez:
•  6 dkg vaj
•  6 evőkanál olaj
a mártáshoz:
•  1 citrom
•  5 dkg vaj
•  2 evőkanál finomliszt
•  1.5 dl tej
•  1.5 dl főzőtejszín
•  1 kiskanál kristálycukor
•  1 mokkáskanál só

Elkészítés módja

1. A halat a szalonnával és a hagymával felváltva ledaráljuk, végét egy szelet kenyérrel kinyomjuk a darálóból. (Ha fagyasztott tengeri halból készül, akkor azt felengedés után jól ki kell nyomkodni, különben túl lágy lesz a massza.)

2. Ezután a tojással, a keményítővel és a tejjel összedolgozzuk, óvatosan – hisz a szalonna is sós – megsózzuk, megborsozzuk, 15 percig pihentetjük. A zsemlemorzsát tányérra szórjuk, a halas masszából féltenyérnyi pogácsákat szaggatunk, a morzsában megforgatjuk. A vajat serpenyőben fölolvasztjuk, az olajat hozzáadjuk, és a halfasírtokat közepes lángon oldalanként 4-5 perc alatt megsütjük benne. Papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.

3. Amíg a halas masszát pihentetjük, megfőzzük a mártást. Ehhez a citromot megmossuk, elnegyedeljük, és úgy rakjuk 3 deci vízbe, hogy egy kicsit bele is nyomkodjuk a le-vét. 4-5 percig főzzük. A vajat kisebb lábasban fölolvasztjuk, a lisztet rászórjuk. Fél percig pirítjuk, majd a tejjel és a tejszínnel fölöntjük. Kevergetve 3-4 perc alatt mártás sűrűségűre főzzük, közben apránként a citromos vizet is rászűrjük. A cukorral és a sóval ízesítjük. Tálaláskor

a halvagdaltra öntjük. Petrezselymes burgonya vagy párolt rizs illik hozzá köretnek.

A leírásban szereplő Halfasírt citromos mártásban recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (fasírt) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.