Halfasírt citromos mártásban

Elkészítés módja
1. A halat a szalonnával és a hagymával felváltva ledaráljuk, végét egy szelet kenyérrel kinyomjuk a darálóból. (Ha fagyasztott tengeri halból készül, akkor azt felengedés után jól ki kell nyomkodni, különben túl lágy lesz a massza.)
2. Ezután a tojással, a keményítővel és a tejjel összedolgozzuk, óvatosan – hisz a szalonna is sós – megsózzuk, megborsozzuk, 15 percig pihentetjük. A zsemlemorzsát tányérra szórjuk, a halas masszából féltenyérnyi pogácsákat szaggatunk, a morzsában megforgatjuk. A vajat serpenyőben fölolvasztjuk, az olajat hozzáadjuk, és a halfasírtokat közepes lángon oldalanként 4-5 perc alatt megsütjük benne. Papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.
3. Amíg a halas masszát pihentetjük, megfőzzük a mártást. Ehhez a citromot megmossuk, elnegyedeljük, és úgy rakjuk 3 deci vízbe, hogy egy kicsit bele is nyomkodjuk a le-vét. 4-5 percig főzzük. A vajat kisebb lábasban fölolvasztjuk, a lisztet rászórjuk. Fél percig pirítjuk, majd a tejjel és a tejszínnel fölöntjük. Kevergetve 3-4 perc alatt mártás sűrűségűre főzzük, közben apránként a citromos vizet is rászűrjük. A cukorral és a sóval ízesítjük. Tálaláskor
a halvagdaltra öntjük. Petrezselymes burgonya vagy párolt rizs illik hozzá köretnek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.