Edami sajttal töltött busatekercs vöröslencse-pürével
Elkészítés módja
1. A halat vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A szeleteket egyesével külön alufóliára fektetjük, megszórjuk búzadarával, reszelt edami sajttal és a finomra vágott korianderzölddel.
2. Ezután a halszeleteket óvatosan feltekerjük, ügyelve arra, hogy a tölteléket a halszelet mindenhol betakarja. A tekercseket az alufóliába is szorosan betekerjük, majd mindkét oldalát elcsavarjuk úgy, hogy a töltelék szoros hengert alkosson.
3. Az elkészült tekercseket gőzölő edényben – vagy ha nincs ilyenünk, akkor lábasban forrásban lévő víz felett egy szűrőben – 30 percig gőzöljük.
4. A körethez az apróra vágott vöröshagymát az olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megmosott lencsét. Sózzuk, zúzott fokhagymával, borssal fűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd fedő alatt puhára pároljuk.
5. Miután a lencse megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt, és botmixerrel pürésítjük.
6. Tálaláskor a haltekercseket a fóliából óvatosan kicsomagoljuk, majd felszeleteljük. A lencsepüré tetején, friss korianderrel tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.