Hallal töltött szezámos rántott palacsinta
Elkészítés módja
1. A hagyományos módon palacsintát sütünk, de a tésztájába véletlen se tegyünk cukrot, csak egy kevés sót.
2. A fűszeres tejfölhöz a tejfölt a sóval, a borssal, a zúzott fokhagymával és a metélőhagymával összekeverjük, tálalásig behűtjük.
3. A sült vagy főtt halhúst lecsöpögtetjük, durvára vágjuk. A paradicsom szárát kimetsszük, félbevágva a magjait is kikaparjuk, húsát pedig félcentis kockákra aprítjuk, akárcsak a kicsumázott paprikáét. Együtt a halhoz adjuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük. A fűszeres halas masszát a kiterített palacsintákra halmozzuk, és két oldalát behajtva felgöngyöljük. Ezután a lisztbe, a fölvert tojásba meg a zsemlemorzsával összekevert szezámmagba forgatva bundázzuk.
4. Az olajat megforrósítjuk, és a töltött palacsintát 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. Jól lecsöpögtetve, a fűszeres tejföllel tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.