Halas rétes kapros-paprikás mártással

Halas rétes kapros-paprikás mártással recept
Hozzávalók
•  2 vöröshagyma
•  8 evőkanál olaj
•  1 púpozott kiskanál jóféle pirospaprika
•  2-2 paprika és paradicsom
• 
•  70 dkg bőr nélküli pontyfilé
•  4 tojás
•  1 csomag 4 lapos réteslap
•  2 evőkanál zsemlemorzsa
•  2 dl tejföl
•  2 evőkanál finomliszt
•  1 csokor kapor

Elkészítés módja

1. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. Felét egy lábasban 3 evőkanál olajon megfuttatjuk, a tűzről lehúzva a pirospaprikával meghintjük, majd 5 deci vízzel fölöntjük. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsomok szárát kimetsszük; mindkettő húsát egycentis kockákra vágjuk. Felét a paprikás lébe szórjuk, 1 kiskanál sóval ízesítjük.

2. A pontyfilét belerakjuk, 10 percig főzzük, majd óvatosan kiemeljük, hűlni hagyjuk. Ezután a nagyobb szálkákat kiszedjük belőle, és a halhúst ledaráljuk. A félretett hagymát 3 evőkanál olajon megfonnyasztjuk. A maradék paprikát és paradicsomot beleszórjuk, 2-3 percig pirítjuk, és a halat hozzáadva még 1-2 percig sütjük.

3. A tojásokat fölverjük, 1 mokkáskanál sót beleszórunk, a lecsós pontyra öntjük, és kevergetve 2-3 percig, a tojás kocsonyásodásáig sütjük. A réteslapokat egy nedves konyharuhán egymásra terítjük úgy, hogy közüket egy kevés olajjal megkenjük, a morzsával meghintjük.

4. A tölteléket egy vastag csíkban, egyenletesen a felénk eső oldalára halmozzuk. A rétest fölgöngyöljük, kiolajozott tepsire rakjuk. A tetejét is megkenjük olajjal, végül előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit erősebb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) 20 percig sütjük.

5. Közben a hal paprikás párolólevét a tejföllel és 1 deci vízzel simára kevert liszttel sűrítjük (először egy keveset a forró léből belemerünk, így öntjük a többihez). Leszűrjük, a fölaprított kaporral fűszerezzük. Tálaláskor a rétest 4 nagy szeletre vágjuk, a mártással leöntjük.

Halas rétes kapros-paprikás mártással recepthez fűződő történet, jótanács

Ponty helyett másféle halfilével is készíthetjük, jó hozzá például harcsa, pisztráng, fogas, tengeri hal.

A leírásban szereplő Halas rétes kapros-paprikás mártással recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (rétesek, rétes) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.