Tárkonyos halfilé zöldséges tésztaágyon

Elkészítés módja
1. A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a finomra vágott kaporral, bazsalikommal és rozmaringgal, majd olajozott tepsire fektetjük.
2. A tejszínt és a joghurtot összekeverjük a mustárral és a kukoricaliszttel, hozzáadjuk a citromok lereszelt héját majd a kifacsart levét is. Sózzuk, borsozzuk és a finomra vágott tárkonnyal fűszerezzük. Ezzel a keverékkel leöntjük a halszeleteket, majd közepes hőmérsékleten 180°C fokon (légkeveréses sütőben 165°C) 30 percig sütjük.
3. A körethez a gombát felszeleteljük, a cukkinit csíkokra vágjuk majd serpenyőben forró olívaolajon megfuttatjuk. A tűzről félrehúzva hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát is. A kifőtt tésztát összekeverjük a megsütött zöldségekkel.
4. Tálaláskor, a megsült halszeleteket a finom szafttal meglocsolva, zöldséges tésztával kínáljuk.
Letesztelés után mondhatom: finom! Ráadásul mutatós is, ahogy a zöldfűszerrel tarkított szaft teteje kicsit megpirul, és a cukkini szép zöld színe is feldobja a látványt! A köret is ízletes, eddig még nem kombináltam a cukkinit gombával... eddig! :)