Tárkonyos halfilé zöldséges tésztaágyon
Elkészítés módja
1. A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, a finomra vágott kaporral, rozmaringgal és bazsalikommal fűszerezzük, majd olajozott tepsire fektetjük.
2. A tejszínt, a joghurtot, a mustárt és a lisztet összekeverjük. A jól megmosott citromok reszelt sárga héjával és kifacsart levével ízesítjük, megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított tárkonnyal fűszerezzük. Az ízes mártást a halszeletekre kenjük, majd közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 20 percig sütjük.
3. Amíg a hal sül, megfőzzük a köretét. Ehhez a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük. A cukkinit, miután a végeit lecsaptuk, félkarikákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, fölszeleteljük, majd a cukkinivel együtt egy serpenyőben, a forró olajon 4-5 perc alatt roppanósra sütjük. A tűzről levéve a vékonyan fölszeletelt fokhagymát is hozzáadjuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk, majd a tésztával összeforgatjuk.
4. A megsült halat finom szaftjával meglocsolva, a zöldséges tésztával tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.