Tejfölös, kukoricás tengeri hal

Elkészítés módja
1. A halat szobahőmérsékleten fölengedjük. A császárszalonnát kis kockákra vágjuk. A már nem fagyos halat lecsöpögtetjük. A szójaszószt a füszerkeverékkel ízesítjük, és a halszeleteket beleforgatjuk. A szalonna zsírját az olajban, egy lábasban kisütjük. Ráfektetjük a halat, és oldalanként 3-4 percig (a filé vastagságától függően) sütjük. Lecsöpögtetjük, letakarva melegen tartjuk.
2. Visszamaradó szalonnás zsírjában a lecsöpögtetett kukoricát lefödve 3-4 percig pároljuk. Közben a fokhagymát megtisztítjuk, áttörjük, a kukoricához adjuk. A lisztet tejföllel simára keverjük, a fokhagymás kukoricára öntjük. 2 percig forraljuk. Ha túl sűrű lenne, egy kevés vizet is önthetünk alá.
3. A fokhagymás kukoricát tányérra rakjuk, a sült halszeleteket ráfektetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.