Lazac sajtos, kapribogyós mártással
Elkészítés módja
1. A lazacot egy kicsit megsimogatjuk, így érezzük, van e benne szálka, amit csipesszel kiszedünk belőle. Ezután a filét 4 egyforma szeletre vágjuk, majd ezeket a szeleteket a közepükön, a bőrükig bevágjuk, és kihajtjuk. Így lesznek szép csinos szeletek belőle, egy tálba rakjuk.
2. Az olívaolaj felét a citrom kifacsart levével, a zúzott fokhagymával meg néhány petrezselyemlevéllel összekeverjük, a halat bedörzsöljük vele. Fóliával letakarjuk, éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
3. A maradék olívaolajat (2 evőkanál) serpenyőben megforrósítjuk, majd a lazacot oldalanként
kb. 3 perc alatt pirosasra sütjük rajta. Lecsöpögtetve, letakarva félrerakjuk.Visszamaradó zsírjában a vajat fölolvasztjuk, a finomra aprított petrezselymet és a borsot rászórjuk, elkeverjük. Rádobjuk a kapribogyót is (lehet a levével együtt), majd ráöntjük a tejszínt. Kevergetve fölforraljuk. A bort a liszttel simára keverjük, a mártásalapot ezzel sűrítjük, a mustárral ízesítjük, a sajtot beleszórjuk. Éppen csak addig főzzük, hogy az utóbbi felolvadjon benne. Ha kell utánasózzuk, végül tálaláskor a sült lazacot körbelocsoljuk vele.4. Hordó alakúra faragott apró főtt burgonyákat kínálunk köretnek hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.