Lazac sajtos, kapribogyós mártással

Lazac sajtos, kapribogyós mártással recept
Hozzávalók
•  70 dkg bőrös ducibb lazacfilé
•  4 evőkanál olívaolaj
•  fél citrom
•  3 gerezd fokhagyma
•  2 ág petrezselyem
a mártáshoz:
•  6 dkg vaj
•  fél csokor petrezselyem
•  1 mokkáskanál őrölt fehér bors
•  8 evőkanál jóféle kapribogyó
•  4 dl sűrű főzőtejszín
•  0.5 dl fehérbor
•  1 kiskanál finomliszt
•  1 kiskanál mustár
•  8 dkg reszelt füstölt sajt
• 

Elkészítés módja

1. A lazacot egy kicsit megsimogatjuk, így érezzük, van e benne szálka, amit csipesszel kiszedünk belőle. Ezután a filét 4 egyforma szeletre vágjuk, majd ezeket a szeleteket a közepükön, a bőrükig bevágjuk, és kihajtjuk. Így lesznek szép csinos szeletek belőle, egy tálba rakjuk.

2. Az olívaolaj felét a citrom kifacsart levével, a zúzott fokhagymával meg néhány petrezselyemlevéllel összekeverjük, a halat bedörzsöljük vele. Fóliával letakarjuk, éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.

3. A maradék olívaolajat (2 evőkanál) serpenyőben megforrósítjuk, majd a lazacot oldalanként

kb. 3 perc alatt pirosasra sütjük rajta. Lecsöpögtetve, letakarva félrerakjuk.Visszamaradó zsírjában a vajat fölolvasztjuk, a finomra aprított petrezselymet és a borsot rászórjuk, elkeverjük. Rádobjuk a kapribogyót is (lehet a levével együtt), majd ráöntjük a tejszínt. Kevergetve fölforraljuk. A bort a liszttel simára keverjük, a mártásalapot ezzel sűrítjük, a mustárral ízesítjük, a sajtot beleszórjuk. Éppen csak addig főzzük, hogy az utóbbi felolvadjon benne. Ha kell utánasózzuk, végül tálaláskor a sült lazacot körbelocsoljuk vele.

4. Hordó alakúra faragott apró főtt burgonyákat kínálunk köretnek hozzá.

A leírásban szereplő Lazac sajtos, kapribogyós mártással recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (lazac recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.