Tejfölös-gombás harcsa túrós sztrapacskával

Tejfölös-gombás harcsa túrós sztrapacskával recept
Hozzávalók
•  80 dkg szálka- és bőr nélküli harcsa - vagy afrikai harcsafilé
• 
•  4 evőkanál finomliszt
•  6 evőkanál olaj a sütéshez
•  1 vöröshagyma
•  40 dkg csiperkegomba
•  1 zöldpaprika
•  1 paradicsom
•  1.5 kiskanál pirospaprika
•  1 dl tejföl
•  1 dl főzőtejszín
•  1.5 kiskanál finomliszt
a sztrapacskához:
•  80 dkg burgonya
•  3 dkg zsír vagy vaj
•  2 tojás só
•  50 dkg finomliszt
•  10 dkg füstölt szalonna
•  20 dkg juhtúró
•  20 dkg tehéntúró
•  2 dl tejföl

Elkészítés módja

1. A harcsafilét a biztonság kedvéért ujjainkkal tapogassuk körbe, mert ha maradt volna benne szálka, azt csipesszel kiszedhetjük. Ezután kissé lapjában 12 szeletre vágjuk, enyhén megsózzuk, félrerakjuk.

2. A munkát a köret készítésével folytatjuk. Ehhez a burgonyát megtisztítjuk és a reszelő kis lyukú oldalán, amin a sajtot is szoktuk, lereszeljük. A zsírt meg a kissé felvert tojást hozzáadjuk, 1 kiskanál sót beleszórunk, majd annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy közepesen kemény galuskatésztát kapjunk. Galuskaszaggatóval vagy megvizezett deszkáról, ugyancsak vizes késsel bő, enyhén sós vízbe szaggatjuk. Kb. 10 percig főzzük, azután leszűrjük, hideg vízzel egy kicsit leöblítjük. A szalonnát apróra vágjuk, zsírját egy lábasban kisütjük. A kétféle túrót rámorzsoljuk, a tejfölt hozzáadjuk, kevergetve pár perc alatt szinte krémesre főzzük, végül a lecsöpögtetett burgonyagaluskát beleforgatjuk.

3. A halszeleteket a lisztben megforgatjuk, majd a megforrósított olajon oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük. Lecsöpögtetve tányérra rakjuk, letakarjuk.

4. A hagymát és a gombát megtisztítjuk, az előbbit finomra, az utóbbit vékony cikkekre vágjuk. A hal sütésénél visszamaradó olajban a hagymát megfuttatjuk, majd rádobjuk a gombát, és pár percig pirítjuk. Először az 1 centis kockákra vágott paprika, majd 2 percnyi pirítás után a hasonlóan fölaprított paradicsom kerül bele. Fél kiskanál sóval ízesítjük, a pirospaprikával meghintjük. Elkeverjük, 1 deci vizet öntünk alá. A tejfölt a tejszínnel és a liszttel simára keverjük, a gombához öntjük, 2-3 percig forraljuk, ezalatt a leve kellően besűrűsödik.

5. Tálaláskor a sült harcsaszeleteket a mártásban megforrósítjuk, majd az ugyancsak forró sztrapacskával körítjük.

A leírásban szereplő Tejfölös-gombás harcsa túrós sztrapacskával recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (sztrapacska) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.