Hamburger puffancs

Elkészítés módja
1. Az élesztőt egy deci langyos tejben, egy csipet cukorral felfuttatjuk.
2. A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a cukrot és a sót.
3. Összegyúrjuk közepesen lágy tésztává, ekkor hozzáadjuk az olvasztott vajat és jól kidolgozzuk, hólyagosra a tésztát.
4. Lisztezett deszkán, a tállal leborítva 30 percig kelesztjük.
5. Mikor megkelt, 8 egyenlő részre osztjuk és mindegyiket formás kis bucikká kerekítjük.
6. Mindet egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd tiszta ruhával letakarva, újabb 30 percig kelesztjük.
7. Miután a bucik szépen megkeltek, a tetejüket megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk szezámmaggal.
8. Előmelegített sütőben, 190 fokon kb. 25-30 perc alatt, szép barnára sütjük, majd rácson hagyjuk hűlni őket.
Hamburger puffancs recepthez fűződő történet, jótanács
Nagyon szeretjük a házi hamburgerezést, amihez nemcsak a húspogácsát, de a puffancsot is én készítem. Ennek a puha pufinak a másik előnye, amellett, hogy nagyon finom hamburgernek, de nagyszerű szendvicset is készíthetünk belőle, egy szelet sajttal, sonkával és friss salátával, majonézzel, tökéletes reggeli, vagy tízórai lehet.
Na ezt kipróbálom! Köszönöm a receptet!Már 100 éve keresem a hamburger receptjét!
Kedves manócska!
Érdemes egyszer kipróbálni, nálunk rendszeresen készül, mert a fiam szendvicsnek is ezt szereti. Kiflinek sütve is nagyon jó :)
Üdv,
veruss74
Nagyon jól néznek ki, biztos finom! A kedvencekhez raktam, ki fogom próbálni. Köszönöm!
Kedves Admin!
Köszönöm a szíves fogadtatást! :)
veruss74
Kedves veruss74.
Üdvözlünk a weboldalon és egyben kellemes időtöltést és böngészést kívánunk.
Admin