Monte Christo-szendvics

Elkészítés módja
1. Ez a recept egyenesen a Los Angeles-i Disneylandból származik, ahol 1990-es években volt roppant népszerű.
A pulykamellet rostjaira merőlegesen 4 egyforma szeletre vágjuk, kissé kiverjük. Enyhén megsózzuk, majd rostélyon vagy egy kevés olajon kb. 4 perc alatt megsütjük, félidőben megforgatjuk.2. A tojások sárgáját a liszttel meg a tejjel simára keverjük, az olvasztott margarint belecsurgatjuk, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. 4 kenyérszeletet tálra rakunk. Mindegyikre teszünk 1 szelet sonkát, erre sajtot, majd a sült pulykamellet. A többi kenyérszelettel befedjük. Két sarkát fogvájóval rögzítjük, nehogy sütés közben a szendvics szétnyíljon.
3. Ezután a tojásos, úgynevezett párizsi masszába forgatjuk és bő, forró olajban oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük. Papírszalvétára szedve jól lecsöpögtetjük, azután átlósan kettévágjuk. A fogvájót kiszedjük belőle, helyére kis kardocskát tűzünk.
4. Tányérra rakjuk, fahéjas porcukorral behintjük és eperlekvárt – adagonként úgy 2 evőkanálnyit – öntünk mellé. Friss gyümölcsökkel, pl. kivikarikákkal, sárgadinnyecikkekkel stb. díszítjük-körítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.