Sertésszűz mogyorós-diós, zöldborsos kéregben

Elkészítés módja
1. A zöldségeket meghámozzuk, majd a burgonyahámozó segítségével vékony forgácsokat gyalulunk belőlük, vagy julien-re (zsülien)vágjuk.
2. A hagymát apróra aprítjuk, a diót, mogyorót, a pácolt zöldborssal, kevés petrezselyemmel mozsárban apróra törjük.
3. A szobahőmérsékletű sertésszüzet lehártyázzuk, teljes felületét sózzuk és enyhén borsozzuk.
4. Egy serpenyőben a vajat és az olívaolajat felhevítjük, és a szűz minden oldalát hirtelen megsütjük (1-1 perc), majd kivesszük és a mustárral bekenjük, végül a diós-mogyorós-borsos keverékbe beleforgatjuk.
5. Tepsibe rakva 170 fokon kb. 15-20 perc alatt készre sütjük, majd 7-8 percet alufólia alatt pihentetjük.
6. Addig elkészítjük a köretet.
7. A serpenyőben visszamarat vajas olajon megpirítjuk a hagymát, majd a felaprított sárga és fehérrépát a fekete-retekkel hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a tejszínnel, adunk hozzá egy kiskanál mustárt és egy fél citrom levét és végül beforraljuk.
8. A kész köretet tányérra halmozzuk és a húsból ujjnyi szeleteket vágunk amit ráhelyezzük.
Jó étvágyat!Sertésszűz mogyorós-diós, zöldborsos kéregben recepthez fűződő történet, jótanács
A sertésszűz sütésénél figyeljünk nehogy túl süssük, mert akkor kiszárad.
Üdvözöljük weboldalunkon.
Feltöltésével esélye nyílt a 20.000,- forintos vásárlási utalvány megnyerésére.
Kívánjuk használja sikerrel oldalunkat.