Paradicsomos káposztafőzelék fasírttal
Elkészítés módja
1. A káposzta külső leveleit eltávolítjuk. Kettévágjuk, torzsáját kiemeljük és leveleit vékony csíkokra aprítjuk.
2. A hagymát meghámozzuk.
3. A káposztát egy edénybe tesszük és csak annyi vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főlni.
4. Hozzáadjuk a hagymát, a babérlevelet, a fűszerköményt, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük.
5. Az olajat felforrósítjuk, elkeverjük a liszttel és világosra pirítjuk.
6. A tűzről lehúzva hozzáadjuk és simára keverjük a paradicsomlével, majd a káposztához adjuk.
7. Jól összeforraljuk, végül ízlés szerint cukorral édesítjük.
8. Olajon megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát.
9. Ha egy kicsit kihűlt, akkor hozzáadjuk a darált húshoz, az apróra vágott petrezselyemmel, a tört fokhagymával, a tojásokkal és a beáztatott, majd kinyomkodott zsemlével együtt.
10. Pirospaprikával, sóval, borssal fűszerezzük és jól összedolgozzuk.
11. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, majd zsemlemorzsába megforgatjuk és picit ellapítjuk.
12. Nem túl forró olajban megsütjük.
Kedves Gibrok, az ok roppant egyszerű, túl forró zsiradékban süti a fasírtot, így mielőtt átsülne teljesen ki kell, hogy szedje belőle, mert a külseje már megégne. Fele annyira meleg zsiradékban sütve tökéletesen át fog sülni.
Kedves Szabina!
nagyon jó a recept,de én mindig bajban vagyok a fasirt sütésnél.Miért marad nyers a közepe a megsütött fasirtnak?
Cherryka egyik nap én hívlak meg a bédre másik nap Te. Ne foglalkozzunk a távolsággal.
Zsuzsa az is ismert felénk is.:) ez most így alakult! :)
Szabina, melyikünk költözik odébb? Vagy, ha a hegy nem megy Mohamedhez... :) Esetleg elindulunk mindketten, aztán félúton találkozunk. ;)
Én bevallom teljes őszinteséggel,hogy disznócombból készült pörkölttel szeretem.
Cherryka kínáltalak a kék-fehér oldalon és a távolságról beszéltél! Tessék kitalálni valami megoldást! :)
Na, ácsi! Ki ne hagyjatok a rétesből! ;) Jöhet ide is! Cserébe valami medvehagymással tudok szolgálni... A pesto és fűszeres vaj már kész, és még 1-2 dolog várat magára...
Manócska még annyit mondanék, hogy ha ma postázok Neked akkor ostoros rétes is kapsz mellé.:) Na mit szólsz?
Cherryka én is paradicsomos káposztaként ismerem és úgy is töltöttem fel, ez már a javított változat .:) De azért aki ismeri így is tudja miről van szó.
Marcsi nagyon szépen köszönöm!!:)
Karperec nálunk is van aki trükközik a fasírttal és darabokban teszi a káposztára, így van egy kis "izgalom" az evésben. :)
Manócska természetesen kapsz!! Mára szerintem még finomabb lett, ha megfelel akkor nyisd az ablakot és már küldöm is.
A címet olvasva először furának találtam, hogy "káposztafőzelék". Talán azért, mert a főzelék szó hallatán automatikusan a tejfölös habarással készített fehér ételek képe jelenik meg a szemeim előtt. Ugyanis ezt az ételt, mi csak paradicsomos káposztaként szoktuk emlegetni.
Anno én is úgy szoktam fogyasztani, mint karperec. :)
Nagyon guszta ,én is nagyon szeretem.
Jó a paradicsomos káposzta,de a fasírt azért megdobja! :) Én kanállal apró darabokra szoktam a kész gombócot vágni, és elkeverem a paradicsomos káposztában, majd külön örülök mikor olyan kanál jön, amelyikben van egy kis fasírt darab is...:)
Nagyon szeretem, de sajnos a családom nem, így nem szoktam készíteni. Kapok egy tányérral? Nyitom az ablakot:)
Igen vannak országok ahol a levest eszik másodiknak.
Nálunk nagy kedvenc, elég gyakran kell készítenem. :)
Istenem ezer éve nem ettem paradicsomos káposztát!! De jó, hogy eszembe juttattad!