Paradicsomos káposztafőzelék fasírttal

Paradicsomos káposztafőzelék fasírttal recept
Hozzávalók
•  1 kg fehér káposzta
•  1 kis fej hagyma
• 
•  bors
•  3 darab babérlevél
•  1 kiskanál fűszerkömény
•  3 evőkanál olaj
•  3 dkg finomliszt
•  5 dl paradicsomlé
•  cukor
A fasírthoz:
•  50 dkg darált sertéshús
•  1 fej vöröshagyma
•  3 gerezd fokhagyma
•  2 darab tojás
•  2 db zsemle
•  fűszerpaprika
• 
•  bors
•  petrezselyem
•  zsemlemorzsa

Elkészítés módja

1. A káposzta külső leveleit eltávolítjuk. Kettévágjuk, torzsáját kiemeljük és leveleit vékony csíkokra aprítjuk.

2. A hagymát meghámozzuk.

3. A káposztát egy edénybe tesszük és csak annyi vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főlni.

4. Hozzáadjuk a hagymát, a babérlevelet, a fűszerköményt, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük.

5. Az olajat felforrósítjuk, elkeverjük a liszttel és világosra pirítjuk.

6. A tűzről lehúzva hozzáadjuk és simára keverjük a paradicsomlével, majd a káposztához adjuk.

7. Jól összeforraljuk, végül ízlés szerint cukorral édesítjük.

8. Olajon megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát.

9. Ha egy kicsit kihűlt, akkor hozzáadjuk a darált húshoz, az apróra vágott petrezselyemmel, a tört fokhagymával, a tojásokkal és a beáztatott, majd kinyomkodott zsemlével együtt.

10. Pirospaprikával, sóval, borssal fűszerezzük és jól összedolgozzuk.

11. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, majd zsemlemorzsába megforgatjuk és picit ellapítjuk.

12. Nem túl forró olajban megsütjük.

A leírásban szereplő Paradicsomos káposztafőzelék fasírttal recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (fasírt, főzelékek, paradicsomos káposzta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Paradicsomos káposztafőzelék fasírttal recept - 20 hozzászólás

  1. admin
    admin #10050 2017. 09. 28. 21:39 Válasz a #10047. hozzászólásra Válasz

    Kedves Gibrok, az ok roppant egyszerű, túl forró zsiradékban süti a fasírtot, így mielőtt átsülne teljesen ki kell, hogy szedje belőle, mert a külseje már megégne. Fele annyira meleg zsiradékban sütve tökéletesen át fog sülni.

  2. Gibrok
    Gibrok #10047 2017. 09. 28. 14:27 Válasz

    Kedves Szabina!
    nagyon jó a recept,de én mindig bajban vagyok a fasirt sütésnél.Miért marad nyers a közepe a megsütött fasirtnak?

  3. Szabina
    Szabina #4261 2013. 04. 17. 11:12 Válasz

    Cherryka egyik nap én hívlak meg a bédre másik nap Te. Ne foglalkozzunk a távolsággal.

  4. Szabina
    Szabina #4260 2013. 04. 17. 11:11 Válasz

    Zsuzsa az is ismert felénk is.:) ez most így alakult! :)

  5. cherryka
    cherryka #4223 2013. 04. 17. 04:35 Válasz

    Szabina, melyikünk költözik odébb? Vagy, ha a hegy nem megy Mohamedhez... :) Esetleg elindulunk mindketten, aztán félúton találkozunk. ;)

  6. zsuzsa56
    zsuzsa56 #4170 2013. 04. 16. 15:54 Válasz

    Én bevallom teljes őszinteséggel,hogy disznócombból készült pörkölttel szeretem.

  7. Szabina
    Szabina #3971 2013. 04. 13. 17:55 Válasz

    Cherryka kínáltalak a kék-fehér oldalon és a távolságról beszéltél! Tessék kitalálni valami megoldást! :)

  8. cherryka
    cherryka #3953 2013. 04. 13. 13:15 Válasz

    Na, ácsi! Ki ne hagyjatok a rétesből! ;) Jöhet ide is! Cserébe valami medvehagymással tudok szolgálni... A pesto és fűszeres vaj már kész, és még 1-2 dolog várat magára...

  9. Szabina
    Szabina #3944 2013. 04. 13. 07:44 Válasz

    Manócska még annyit mondanék, hogy ha ma postázok Neked akkor ostoros rétes is kapsz mellé.:) Na mit szólsz?

  10. Szabina
    Szabina #3942 2013. 04. 13. 07:42 Válasz

    Cherryka én is paradicsomos káposztaként ismerem és úgy is töltöttem fel, ez már a javított változat .:) De azért aki ismeri így is tudja miről van szó.

  11. Szabina
    Szabina #3941 2013. 04. 13. 07:41 Válasz

    Marcsi nagyon szépen köszönöm!!:)

  12. Szabina
    Szabina #3940 2013. 04. 13. 07:41 Válasz

    Karperec nálunk is van aki trükközik a fasírttal és darabokban teszi a káposztára, így van egy kis "izgalom" az evésben. :)

  13. Szabina
    Szabina #3939 2013. 04. 13. 07:40 Válasz

    Manócska természetesen kapsz!! Mára szerintem még finomabb lett, ha megfelel akkor nyisd az ablakot és már küldöm is.

  14. cherryka
    cherryka #3937 2013. 04. 12. 23:40 Válasz

    A címet olvasva először furának találtam, hogy "káposztafőzelék". Talán azért, mert a főzelék szó hallatán automatikusan a tejfölös habarással készített fehér ételek képe jelenik meg a szemeim előtt. Ugyanis ezt az ételt, mi csak paradicsomos káposztaként szoktuk emlegetni.
    Anno én is úgy szoktam fogyasztani, mint karperec. :)

  15. Domján Mária
    Domján Mária #3929 2013. 04. 12. 20:43 Válasz

    Nagyon guszta ,én is nagyon szeretem.

  16. karperec
    karperec #3913 2013. 04. 12. 18:38 Válasz

    Jó a paradicsomos káposzta,de a fasírt azért megdobja! :) Én kanállal apró darabokra szoktam a kész gombócot vágni, és elkeverem a paradicsomos káposztában, majd külön örülök mikor olyan kanál jön, amelyikben van egy kis fasírt darab is...:)

  17. manócska
    manócska #3910 2013. 04. 12. 18:28 Válasz

    Nagyon szeretem, de sajnos a családom nem, így nem szoktam készíteni. Kapok egy tányérral? Nyitom az ablakot:)

  18. dugódani
    dugódani #3908 2013. 04. 12. 18:18 Válasz

    Igen vannak országok ahol a levest eszik másodiknak.

  19. Szabina
    Szabina #3907 2013. 04. 12. 18:14 Válasz

    Nálunk nagy kedvenc, elég gyakran kell készítenem. :)

  20. spajzgirl
    spajzgirl #3901 2013. 04. 12. 17:55 Válasz

    Istenem ezer éve nem ettem paradicsomos káposztát!! De jó, hogy eszembe juttattad!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Paradicsomos káposztafőzelék fasírttal recept - 20 hozzászólás

  1. admin
    admin #10050 2017. 09. 28. 21:39 Válasz a #10047. hozzászólásra Válasz

    Kedves Gibrok, az ok roppant egyszerű, túl forró zsiradékban süti a fasírtot, így mielőtt átsülne teljesen ki kell, hogy szedje belőle, mert a külseje már megégne. Fele annyira meleg zsiradékban sütve tökéletesen át fog sülni.

  2. Gibrok
    Gibrok #10047 2017. 09. 28. 14:27 Válasz

    Kedves Szabina!
    nagyon jó a recept,de én mindig bajban vagyok a fasirt sütésnél.Miért marad nyers a közepe a megsütött fasirtnak?

  3. Szabina
    Szabina #4261 2013. 04. 17. 11:12 Válasz

    Cherryka egyik nap én hívlak meg a bédre másik nap Te. Ne foglalkozzunk a távolsággal.

  4. Szabina
    Szabina #4260 2013. 04. 17. 11:11 Válasz

    Zsuzsa az is ismert felénk is.:) ez most így alakult! :)

  5. cherryka
    cherryka #4223 2013. 04. 17. 04:35 Válasz

    Szabina, melyikünk költözik odébb? Vagy, ha a hegy nem megy Mohamedhez... :) Esetleg elindulunk mindketten, aztán félúton találkozunk. ;)

  6. zsuzsa56
    zsuzsa56 #4170 2013. 04. 16. 15:54 Válasz

    Én bevallom teljes őszinteséggel,hogy disznócombból készült pörkölttel szeretem.

  7. Szabina
    Szabina #3971 2013. 04. 13. 17:55 Válasz

    Cherryka kínáltalak a kék-fehér oldalon és a távolságról beszéltél! Tessék kitalálni valami megoldást! :)

  8. cherryka
    cherryka #3953 2013. 04. 13. 13:15 Válasz

    Na, ácsi! Ki ne hagyjatok a rétesből! ;) Jöhet ide is! Cserébe valami medvehagymással tudok szolgálni... A pesto és fűszeres vaj már kész, és még 1-2 dolog várat magára...

  9. Szabina
    Szabina #3944 2013. 04. 13. 07:44 Válasz

    Manócska még annyit mondanék, hogy ha ma postázok Neked akkor ostoros rétes is kapsz mellé.:) Na mit szólsz?

  10. Szabina
    Szabina #3942 2013. 04. 13. 07:42 Válasz

    Cherryka én is paradicsomos káposztaként ismerem és úgy is töltöttem fel, ez már a javított változat .:) De azért aki ismeri így is tudja miről van szó.

  11. Szabina
    Szabina #3941 2013. 04. 13. 07:41 Válasz

    Marcsi nagyon szépen köszönöm!!:)

  12. Szabina
    Szabina #3940 2013. 04. 13. 07:41 Válasz

    Karperec nálunk is van aki trükközik a fasírttal és darabokban teszi a káposztára, így van egy kis "izgalom" az evésben. :)

  13. Szabina
    Szabina #3939 2013. 04. 13. 07:40 Válasz

    Manócska természetesen kapsz!! Mára szerintem még finomabb lett, ha megfelel akkor nyisd az ablakot és már küldöm is.

  14. cherryka
    cherryka #3937 2013. 04. 12. 23:40 Válasz

    A címet olvasva először furának találtam, hogy "káposztafőzelék". Talán azért, mert a főzelék szó hallatán automatikusan a tejfölös habarással készített fehér ételek képe jelenik meg a szemeim előtt. Ugyanis ezt az ételt, mi csak paradicsomos káposztaként szoktuk emlegetni.
    Anno én is úgy szoktam fogyasztani, mint karperec. :)

  15. Domján Mária
    Domján Mária #3929 2013. 04. 12. 20:43 Válasz

    Nagyon guszta ,én is nagyon szeretem.

  16. karperec
    karperec #3913 2013. 04. 12. 18:38 Válasz

    Jó a paradicsomos káposzta,de a fasírt azért megdobja! :) Én kanállal apró darabokra szoktam a kész gombócot vágni, és elkeverem a paradicsomos káposztában, majd külön örülök mikor olyan kanál jön, amelyikben van egy kis fasírt darab is...:)

  17. manócska
    manócska #3910 2013. 04. 12. 18:28 Válasz

    Nagyon szeretem, de sajnos a családom nem, így nem szoktam készíteni. Kapok egy tányérral? Nyitom az ablakot:)

  18. dugódani
    dugódani #3908 2013. 04. 12. 18:18 Válasz

    Igen vannak országok ahol a levest eszik másodiknak.

  19. Szabina
    Szabina #3907 2013. 04. 12. 18:14 Válasz

    Nálunk nagy kedvenc, elég gyakran kell készítenem. :)

  20. spajzgirl
    spajzgirl #3901 2013. 04. 12. 17:55 Válasz

    Istenem ezer éve nem ettem paradicsomos káposztát!! De jó, hogy eszembe juttattad!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.