Lencsefőzelék füstölt hússal
Elkészítés módja
1. A pulykacomb bőrét lefejtjük, majd a húst annyi — kb. 1,5 liter — vízben, amennyi bőven ellepi, kb. 1,5 óra alatt puhára főzzük. Levében hűlni hagyjuk.
2. A lencsét átválogatjuk, többször váltott hideg vízben megmossuk, majd 1-2 órára, de még jobb, ha egész éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Ezután leszűrjük, egy lábasba rakjuk, és 1,2 liter füstöltlével fölöntjük. Vigyázzunk, ha sós lenne, akkor egy részét vízzel helyettesítsük! A hagymát meg a fokhagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, a babérlevéllel együtt a lencséhez adjuk. Kevergetve fölforraljuk, lefödve, kis lángon 40-45 perc alatt (ha egész éjjelen át áztattuk, akkor feleennyi idő alatt) puhára főzzük.
3. A tejfölt a liszttel, a mustárral, a pirospaprikával, a cukorral meg kb. 2 deci vízzel (lehet a füstölt hús főzőleve is) simára keverjük. A puha lencséhez öntjük, pár percig kevergetve forraljuk. Ha kell, utánasózzuk, majd a tűzről lehúzva az ecettel ízesítjük. Tálaláskor a fölszeletelt húst a tetejére rakjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.