Lencse, csilisbab módjára

Lencse, csilisbab módjára recept
Hozzávalók
•  50 dkg darált marhacomb vagy -lapocka
•  1 kisebb vöröshagyma
•  2-3 evőkanál olaj
•  1 csilipaprika vagy 1 mokkáskanál csilipor (Erős Pista is lehet)
•  2 gerezd fokhagyma
• 
•  késhegynyi őrölt fekete bors
•  2 kisebb paradicsom
•  2 dl marhahúsleves (leveskockából is jó)
•  1-1 mokkáskanálnyi szárított kakukkfű és origano
•  2-2 kiskanál paradicsompüré és sötét szójaszósz
•  1 mokkáskanál kristálycukor
•  1 doboz (400 gramm) konzervlencse

Elkészítés módja

1. A marhahúst a megtisztított, finomra vágott hagymával az olajon kevergetve 8-10 perc alatt megpirítjuk. Félidőben belekeverjük a kimagozott, nagyon apróra vágott csilipaprikát vagy csiliport és a zúzott fokhagymát is.

2. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a meghámozott apróra vágott paradicsomot hozzáadjuk, a levest ráöntjük. A kakukkfűvel és az origanóval fűszerezzük, a paradicsompürével, a szójaszósszal és a cukorral ízesítjük. Ha a leve forr, kis lángra állítjuk, kis rést hagyva lefödjük, kb. 30 percig pároljuk. Közben ha kell, elfövő levét pótoljuk. Amikor kész, a levével együtt hozzáadott lencsével gazdagítjuk, 3-4 percig főzzük, ha szükségesnek látjuk, utánafűszerezzük.

A leírásban szereplő Lencse, csilisbab módjára recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.