Mangoldfőzelék

Mangoldfőzelék recept
Hozzávalók
•  60 dkg mangold
•  7 dl tej
•  1 púpozott evőkanál vaj vagy sütőmargarin
•  2 csapott evőkanál finomliszt
•  2 tojás
• 
•  fél kiskanál őrölt fekete bors
•  1 nagyobb gerezd fokhagyma

Elkészítés módja

1. A mangold szárát kivágjuk a levélből. Ezt a szárat a rebarbarához és a spárgához hasonlóan külső vékony hártyáitól megtisztítjuk. Többször váltott hideg vízben alaposan átmossuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Bő, enyhén sós vizet forralunk, és beledobjuk a szárakat. Lefedve kb. 5 perc alatt puhára főzzük.

2. A mangoldleveleket alaposan megmossuk, majd a puha szárhoz keverjük. Néhány percig főzzük, amíg megpuhul és jól összeesik. Ezután leszűrjük, levétől lecsöpögtetjük és összeturmixoljuk a tejjel.

3. A fokhagymát péppé zúzzuk. Egy lábasban felhevítjük a vajat, és rádobjuk a lisztet. Rövid pirítás után a fokhagymát is hozzáadjuk. Elkeverjük és ráöntjük a tejes mangoldpürét. Sóval, borssal ízesítjük, és állandó keverés közben felforraljuk. A tojásokat egy tálban elhabarjuk. A főzeléket levesszük a tűzről, és belekeverjük a tojást. Feltétnek tükörtojás illik hozzá, de aki nem vegetárius, valamilyen sovány, roston sült hússal vagy vagdalttal is eheti.

Mangoldfőzelék recepthez fűződő történet, jótanács

A húsos levélnyelű mangold mellett létezik vékony szárú mangold is. Ennek levelei megtévesztésig hasonlítanak a spenótra, főzelék készítéséhez is ez a jobb.

A leírásban szereplő Mangoldfőzelék recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (főzelékek) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.