Tejfölös karalábéfőzelék sült csirkemájjal
Elkészítés módja
1. A karalábét vékonyan meghámozzuk, — szép zsenge leveleiből szűk maréknyit félreteszünk, ez is jó lesz a főzelékbe —, és 2-2,5 centis kockákra vágjuk.
2. Az olajat egy lábasba öntjük, a karalábét rárakjuk, és átforgatjuk. 2-3 percnyi párolás után megsózzuk, a cukorral ízesítjük, a finomra vágott petrezselyemmel és az apró csíkokra vágott zsenge karalábélevéllel fűszerezzük. Kis rést hagyva lefödjük, és nagyjából 6-7 perc alatt a saját levében roppanósra pároljuk. A végén a fedelet leemeljük róla, és hagyjuk, hogy a karalábé zsírjára süljön.
3. A liszttel meghintjük, fél percig kevergetve pirítjuk, de vigyázzunk, kicsit se piruljon meg, maradjon szép fehér. Kevergetve a vizet (tejet) ráöntjük, amint forr kis lángra állítjuk. Egy keveset a forró léből kimerünk, a tejfölt ebben simára keverjük, így öntjük a karalábéhoz. Még 3-4 percig főzzük. Ezalatt a karalábé megpuhul, leve pedig mártásszerűen besűrűsödik. Megkóstoljuk, ha kell, utánasózzuk, fűszerezzük.
4. Amíg a karalábé puhul, elkészítjük a rávaló májat. Ehhez a csirkemájat 2-3 darabra vágjuk, és egy serpenyőben, a megforrósított olajon, közepes lángon 6-8 perc alatt megpirítjuk. Vigyázzunk, ne piruljon hirtelen, mert akkor kívül megkeményedik, belül pedig nyers marad! Nagyjából a sütés félidejében megsózzuk, megborsozzuk, a majoránnával és a pirospaprikával fűszerezzük.
Tejfölös karalábéfőzelék sült csirkemájjal recepthez fűződő történet, jótanács
A főzeléket 1 mokkáskanál őrölt fehér borssal is fűszerezhetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.